DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

Sainz: Hiányzott a következetesség

Őszintén elmondta véleményét a csapata első félévben nyújtott teljesítményéről Carlos Sainz. A spanyol pilóta szerint egyértelmű, hogy a Ferrarinak még rengeteg fejlődésre van szüksége.

A szezon elején látott sikerek után fokozatosan bukta el az előnyét a Ferrari. A maranellói alakulat jó néhány technikai problémával szembesült, időnként a versenyzők is hibáztak, de stratégiailag sem voltak a helyzet magaslatán.

Az olaszok autója továbbra is erősnek tűnik, Carlos Sainz pedig pályafutása első futamgyőzelmét is megszerezte Silverstone-ban, ám a spanyol ezzel együtt is tisztában van azzal, hogy több dologban is javulniuk kell.



„Egyértelmű, hogy a csapatunknak folyamatosan érnie, és fejlődnie kell ahhoz, hogy rendszeresen a győzelmekért harcolhassunk. A magyarországi versenyen úgy gondolom, hogy az autó tempója sem volt meg. A Red Bullnak Ausztriában volt rossz napja, és senki sem mondta, hogy javulniuk kellene, mi pedig itt voltunk lassúak. Ki kell elemeznünk, miért, ha nem akarjuk, hogy ez ne fordulhasson elő többször. Pénteken még szinte repültünk a forróságban, vasárnap a hűvösebb időben viszont küzdöttünk, szóval ezt elemezni kell” – mondta el Sainz a RacingNews365-nek adott interjúban.

A 27 esztendős versenyző annak ellenére, hogy korábban többször is megvédte a csapatát, elismerte a korábbi házon belüli gondokat.

„Először is egyértelműen hiányzott a következetesség minden fronton. Az év elején nem voltam elég gyors az autóban, de most sokkal jobban érzem magam. Még mindig van néhány megbízhatósággal, és bokszkiállásokkal kapcsolatos probléma. Ezek nem engedik, hogy elég következetesek legyünk, és valószínűleg Magyarországon, én is biztosan jobban csinálhattam volna valamit. Értékelnünk kell, hogy lássuk, mit tehetünk ahhoz, hogy jobbak legyünk, mert semmi sem volt jó. Ez visszahat az embereinkre, amikor a dobogón kellett volna lennünk, vagy a győzelemért harcolnunk” – zárta gondolatait Sainz.   

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: