DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner: Vettel félelmetes volt

Korábbi csapatfőnöke szerint Sebastian Vettel elképesztő teljesítményre volt képes a Red Bull autóival. Christian Horner úgy véli, annak idején öröm volt együtt dolgozni a német pilótával.

2007-ben már a Red Bull tehetségeként mutatkozhatott be a Formula-1-ben Sebastian Vettel, aki első sikereit is az energiaitalosok második számú csapatánál, a Toro Rosso színeiben érte el, négy világbajnoki címét pedig az osztrák istálló autóival szerezte.

Miután Vettel a Magyar Nagydíj előtt bejelentette visszavonulását, egykori csapatfőnöke most ismét felidézett néhány korábbi emléket a német versenyzővel kapcsolatban.

„Azt hiszem, Sebastianban az volt a legszembetűnőbb, hogy már a kezdetektől fogva látszott rajta, mennyire koncentrált fiatalember, és a munkamorálja igazán németes volt. Keményen, sokáig dolgozott, remek humorérzéke volt, így a brit csapatba illeszkedve azonnal magáévá tette a kultúrát. Az üzlet minden területén megkedveltette magát, akár csokoládéval jelent meg a titkárnőknek, akár a garázsban tanulta meg a szaknyelvet, a szlenggel való ismerete pedig legendássá vált” – idézte Hornert a PlanetF1.



„Félelmetes volt azokban az autókban, amelyeket abban az időszakban gyártottunk. Fényes napok voltak az F1-ben. Hatalmas versenytársakkal, nagy csapatokkal álltunk szemben, és volt néhány kiemelkedő siker. Ő abban a szakaszban nagyon koncentrált arra, hogy ne csak sikeres legyen, hanem rekordokat érjen el és ezekért menjen. Ezek sokat jelentettek neki” – folytatta a csapatvezető.

Horner szerint Vettel visszavonulással kapcsolatos időzítése tökéletes volt, és bár hiányozni fog neki a paddockból, biztos benne, hogy a jövőben is kiváló dolgokat fog elérni.

„Öröm volt számunkra, hogy a csapatunkban tudhattuk. Nagyszerű dolgokat értünk el együtt. Azt hiszem, miután láttam, ahogyan egy fiúból fiatal férfivá vált, nagyon erős meggyőződései lettek, és hű maradt az elveihez. Ezt láthattuk a pályafutása utolsó szakaszában, amikor nagyon kiállt azokért a dolgokért, amelyekért szenvedélyesen küzd, és ez így van rendjén. Fontos számára a családja is. Egy nagyon zárkózott ember, ezért annyira örülök, hogy nemrégiben megjelent az Instagramon! Bár véget ér a karrierje, biztos vagyok benne, hogy nagyszerű dolgokat fog csinálni. Szomorú lesz, hogy nem látom majd őt a közelemben, de úgy gondolom, hogy az időzítés megfelelő számára” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: