DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rosberg: Monacónak alkalmazkodnia kell

Komoly tárgyalások folynak a háttérben a Monacói Nagydíj jövőjének érdekében Nico Rosberg szerint. A 2016-os világbajnok szerint fontos, hogy megmentsék a versenyt.

Bár a sportág egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó helyszínéről van szó, Monaco jövője továbbra sem biztosított a Formula-1-ben. A megállapodáshoz a háttérben természetesen már folynak a tárgyalások, ám akár az is benne lehet a pakliban, hogy a hercegség kikerül a naptárból.

A Mercedes színeiben 2016-ban világbajnoki címet szerző Nico Rosberg úgy tudja, az egyeztetések során a helyi autóklub nem igazán szeretné elengedni azokat a kiváltságokat, melyeket a futam korábban élvezett.



„A herceg is beavatkozik ezekbe a tárgyalásokba, mert az autóklub továbbra is ezt a kemény vonalat képviseli. Egy közvetítőre lenne szükség ahhoz, hogy a Formula-1-et, és az autóklubot közelebb hozzák egymáshoz. A herceg ebben benne van, én pedig bizakodó vagyok, mert Monacónak a naptárban kell maradnia” – mondta el Rosberg a Motorsport-Totálnak.

A német szerint Monaco része az F1 örökségének, így a sportág nem engedheti meg magának, hogy elveszítse a koronaékszerét.

„Ez a verseny része a történelemnek, és az év legcsillogóbb versenye, szóval ennek folytatódnia kell, Monacónak viszont egy kicsit alkalmazkodásra van szüksége. Vannak olyan szponzorok a pályán, akik a Forma-1-es világbajnokság támogatóinak versenytársai, órák és hasonlók, így ez természetesen egy nehéz helyzet. Meg kell találniuk a középutat” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: