DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Horner: Mindig probléma lesz a pénzügyekkel

Míg a Volkswagen-csoport beszállására sokan várnak, az Andretti belépését többen is ellenzik. Christian Horner örülne a 12 csapatos mezőnynek, ám úgy véli ez sokba kerülne a jelenlegi istállóknak.

Komoly esély mutatkozik arra, hogy bővülni fog a Formula-1 rajtrácsa az elkövetkezendő években. A Volkswagenhez tartozó márkák közül az Audi, és a Porsche érkezését sokan már tényként kezelik 2026-tól kezdve, míg az Egyesült Államokból az Andretti szintén szeretne helyet kapni, ám hiába rendelkeznek megfelelő háttérrel, egyelőre nem mindenki látná őket szívesen.

Noha Mario Andretti nemrégiben elárulta, hogy továbbra is kitartanak a tervük mellett, a csapatok többsége nem szeretné, ha nagyobb mértékben megoszlanának a jelenlegi bevételek. A Red Bull csapatfőnöke szerint nagyszerű lenne 24 autót látni a futamokon, ám az anyagiak tekintetében ennek a jelenlegi alakulatok látnák a kárát.



„Amennyiben a gazdasági szempontokat figyelmen kívül hagyjuk, akkor a 24 autó a rajtrácson jó dolog. Azt hiszem, ezáltal több fiatal versenyző is bekerülne, akik jelenleg nem jutnak lehetőséghez, de a probléma mindig is az lesz, hogyan kezeljük a pénzügyeket. Azzal, hogy további két csapatot hozunk be, csak felhígítjuk a kasszát annak a 10 csapatnak, amelyik ott van, és nincs kiesési vagy feljutási rendszer” – mondta el Christian Horner a Sky Sports számára.

„Ez olyasvalami lesz, amit a szervezőknek, és Stefano Domenicalinak kellesz megindokolnia, különösen a kisebb csapatoknak. Ha öt, tíz vagy tizenöt millió dollárról kell lemondaniuk azért, hogy egy újabb nevező jöjjön, akkor miért tennék ezt? Mint mindent, ezt is a reklámok fogják irányítani. Ha idealista szemszögből nézzük a dolgot, én teljes mértékben támogatnám a 12 csapatot, de ha megnézzük a számokat, és azt, hogy ez mennyibe fog kerülni az egyes csapatoknak, akkor ott el is bukik a dolog” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: