DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Strollnak hiányozni fog Vettel

A kanadai versenyző elismerte, hogy Vettel nagyszerű csapatjátékos volt az együtt töltött időszak alatt, ezért nagyon fog hiányozni neki az idény végén visszavonuló négyszeres világbajnok.

Sebastian Vettel a Magyar Nagydíjon jelentette be, hogy az idény végén szögre akasztja a sisakot, helyét az Alpine-tól érkező Fernando Alonso veszi át az Aston Martinnál 2023-ban. A német két szezon után búcsúzik majd a silverstone-i alakulattól, ahol a tulajdonos Lawrence Stroll fiával, Lance Stroll-lal alkotott egy párost.

Az ifjabbik Stroll elárulta, hogy miért fog neki hiányozni négyszeres világbajnok csapattársa: „Nos, egyértelműen nem a hosszúra nyúló értekezletek miatt” – mondta viccesen a kanadai. „Ő egy nagyszerű csapatjátékos, ezért nagyon könnyű vele dolgozni. Hatalmas tehetség, és hihetetlen profizmus árad belőle. Véleményem szerint az autóval kapcsolatos technikai ismeretei kiemelkedőek. Nagyszerű tagja a csapatnak, én rendkívül élvezem a vele való közös munkát.”



„Az ő örökségét elsősorban a pályán elért sikerei határozzák majd meg, valamint az, hogy egy nagyszerű személyiség a pályán kívül is, aki rengeteget tett ezért a sportágért, az évek során elért eredményei pedig egészen hihetetlenek” – idézi a kanadait a MotorsportWeek.com.

Egyelőre kérdéses, hogy Vettel mihez kezd majd F1-es pályafutását követően, korábban Stefano Domenicali jelezte, hogy szívesen látná a németet a királykategória vezetőségében, miközben Graham Rahal az IndyCarba csábítaná a négyszeres világbajnokot, legutóbb pedig a Formula-E-ben szereplő Lucas Di Grassi mondta el, hogy nagy örömmel fogadnák Vettelt az elektromos szériában, melynek törekvései összhangban lehetnek a német által képviselt környezettudatossággal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: