DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Ezért örül Verstappen a Mercedes jelentős javulásának

A világbajnoki címvédő az évad első harmadában kizárólag a Ferrarikkal kellett, hogy megküzdjön, többnyire sikerrel. Most már a Mercedes is fenyegető ellenfél, de Verstappen ennek csak örül.

Komoly tervezési hibákkal gurult pályára a gyári Mercedes istálló és az első jó néhány versenyhétvégét végigszenvedte, leginkább Lewis Hamilton gyengélkedett, George Russell a nehezen vezethető géppel is folyamatosan a legjobb ötben végzett. Aztán lassanként kezdett rálelni a megoldásra Toto Wolff gárdája és immáron folyamatosan ott ólálkodnak a futamgyőzelem környékén, de még nem sikerült nyerni.

Közben a bajnoki összesítésben hatalmas lett a hátrányuk a Red Bull és Max Verstappen mögött, a Ferrari is jóval tetemesebb előnnyel lehetne a Mercedes előtt, ha nem történik ennyi technikai és stratégiai malőr a vörösöknél. A holland viszont még örül is, hogy már a Mercedes is feljött a legjobbak közé.

„Ha a saját szemszögemből nézem, jó hír, hogy a Mercedesek újra versenyképesek, mert így több pontot tudnak elrabolni a Ferraritól és boldog vagyok, amikor ezt meg is teszik” – idézi Max Verstappent a RacingNews365.com szakoldal.

Verstappen úgy számol, a feljavuló Mercedesek még több pontot lophatnak el a Ferraritól


A W13-as még mindig elmarad az RB18-as tempójától, de már közelít. A Ferrari pedig rengeteget bakizik. „Nehéz erre mit mondani, bizonyára senki nem szándékosan teszi, amit tesz, ezért nem tudok ehhez mit szólni, hogy a Ferrari segítene hozzá a második világbajnoki címemhez.”

„Úgy gondolom, mindig mindenki a legjobbját igyekszik adni, de időnként előfordul, hogy ezt nehéz megvalósítani. Nyilvánvaló, hogy mindenki a legjobb eredményre törekszik. Ami engem illet, mindig a legtöbbet adom ki magamból és ez igaz a csapatomra is. Vannak hétvégék, amikor nem jön ki annyira a lépés, de néha nagyon betalálunk.”

„Mi is dobtunk el az elején pontokat jelentős mennyiségben, amikor nekünk akadtak problémáink” – tette hozzá Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: