DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo megnevezte a legalulértékeltebb pilótát

A McLaren ausztrál versenyzője elárulta, szerinte Pierre Gasly nem kapja meg a teljesítményéhez és eredményeihez méltó elismerést, ő azonban nagyon tiszteli a francia pilótát.

Gasly meglehetősen viszontagságos pályafutást tudhat maga mögött eddig a királykategóriában: a francia 2019-ben éppen Daniel Ricciardo megüresedő helyét vehette át a Red Bullnál, gyenge teljesítménye miatt azonban mindössze 12 verseny jutott neki az energiaitalosok színeiben, hiszen a csapat egy csere keretében visszaküldte őt a Toro Rossóhoz, Alex Albon helyére. Gasly azóta is a faenzaiak versenyzője, az elmúlt évek erős teljesítménye pedig több dobogós eredményt, valamint az első futamgyőzelmet is meghozta a francia számára, akinek ezzel sikerült helyreállítania megtépázott renoméját a paddockban, olyannyira, hogy Red Bull-os elődje, Ricciardo szerint Gasly jelenleg a mezőny legalulértékeltebb versenyzője.



„Személy szerint nagyon kedvelem Pierre Gaslyt” – idézi az ausztrált a PlanetF1.com. „Nem ő az egyetlen, akivel jóban vagyok, de kedvelem a személyiségét, és azt, amit eddig mutatott. A Red Bullnál hatalmas lehetőséget kapott, de rövidre zárult a kaland. Amint az élmezőnybe került, szinte azonnal vissza is léptették, de azóta is harcol, ami megmutatja, hogy milyen nagyszerű tulajdonságai vannak, és mennyire ellenálló. Mindeközben szerzett egy győzelmet és néhány dobogót is, tehát erősebben tért vissza, miután mindenki leírta őt.”

„Emberileg nagyon örülök az eredményeinek, mert kedvelem őt, mint ellenfél pedig nagyon tisztelem, amit elért. Nehéz a csúcsra jutni, de ott maradni még nehezebb. Hullámvasútszerű 12 hónapon ment keresztül akkoriban, de nagyszerűen visszaküzdötte magát” – zárta gondolatait Ricciardo, aki sajtóhírek szerint az idény végén távozni kényszerül jelenlegi csapatától, a McLarentől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: