DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Leclerc: Az idei vb-harc is elfajulhat még

A Ferrari pilótája szerint azért nem látunk 2022-ben sok incidens és ütközést a vb-aspiránsok között, mert sokkal nagyobb a pontkülönbség közöttük – de ez még változhat az év végéig.

Amikor a szezon elején kirajzolódott, hogy elsősorban Max Verstappen és Charles Leclerc harcolhat a világbajnoki címért 2022-ben, sokan talán arra számítottak, hogy hasonlóan intenzív párviadalt láthatunk majd, mint tavaly a holland és Lewis Hamilton között. Már csak azért is, mert a két pilóta között korábban az F1-ben, de főleg juniorként számos összetűzés történt, amit maguk az érintettek sem tagadnak:

„Max és én is rendkívül agresszívek voltunk, ezért a legtöbbször nem épp a legszebben értek véget a csatáink” – nyilatkozta Leclerc a BBC-nek. „De akkor még fiatalabbak voltunk, kicsit piszkosabb volt a harcunk és nyilván még gyerekek voltunk. Mostanra sokat fejlődött a kapcsolatunk, komoly a tisztelet közöttünk.”

leclerc-verstappen-redbull-2022-f1



Ehhez képest csatából ugyan nem volt hiány, de mostanáig ütközés vagy komolyabb incidens nem történt a két fő vb-aspiráns között. Leclerc szerint mindez annak köszönhető, hogy nem olyan kiélezettek pontok tekintetében az idei harc, mint a 2021-es, de ha ez változik – márpedig a monacói ferraris alighanem ebben bízik a jelenlegi 80 pontos hátránya fényében –, akkor ezúttal is lehetnék komolyabb csörték:

„Ez a helyzettől és a riválistól is függ. Milyen messzire hajlandó elmenni? Idén vagy nekem volt nagy előnyöm a bajnokságban és azért nem igazán akarsz vállalni kockázatot, vagy neki tetemes a fórja, s ezért nem rizikózik ő olyan sokat – vagy akár én sem, hiszen nekem pedig kellenek a pontok, hogy felzárkózzak.”

„Úgy vélem, a tavalyi világbajnoki párharc hajlamosabb volt ilyen incidensekre, hiszen a legvégéig szoros volt. Arra számítanék, hogy az idei küzdelem is sokkal inkább ilyenné válhat, ha rendkívül szoros lesz a vége felé. Ha még nem dől el, akkor talán látunk ilyesmit az év végén” – fogalmazott Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: