DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: Nem támaszkodhatunk mindig a megbízhatóságra

A hétszeres F1-es világbajnok brit pilóta örül az immár sorozatossá váló dobogós helyezéseknek, de szerinte az autó teljesítményén is javítaniuk kellene még a Mercedesnél.

Az előző évek dominanciája után a 2022-es szabályváltozások jelentősen visszavetették a Mercedest, amely a szezon első harmadában jórészt a delfinezéssel bajlódott a W13-ason. Az utóbbi futamokon azonban javult a teljesítményük, és kíméletlen kihasználták a két élcsapat, a Red Bull és a Ferrari hibáit, aminek köszönhetően a Francia és a Magyar Nagydíjakat is dupla dobogóval zárták.

hamilton-mercedes-hun-2022-f1



A Mercedes ezzel immár a konstruktőri tabellán lőtávolon belülre került a Scuderiához képest is, bár Toto Wolff csapatvezetőt nem igazán izgatja a vb-ezüstérem lehetősége, inkább újra futamgyőzelmet szeretne aratni.

Így van ezzel Lewis Hamilton is, aki szerint mindehhez pedig az kell, hogy a kétségtelenül meglévő kimagasló megbízhatóság mellé feljavuló tempó is párosuljon a Mercedesnél – ezzel kapcsolatos gondolatait a RacingNews365.com szaklap idézi:

„Az utóbbi néhány versenyen elég szép kiegyensúlyozottságot mutattunk, ami nagyon jó. A teljesítmény azonban még hiányzik, ami megnehezíti a dolgunkat, mert úgy gondolom, van potenciál az autóban, csak gyengítenünk kellett rajta, hogy megszüntessük a pattogást. Nagyon jó a megbízhatóságunk, de nem támaszkodhatunk örökké arra, hogy majd annak köszönhetően szállítjuk a dobogós helyezéseket, szóval teljesítményre is szükségünk van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: