DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolffot a győzelem, nem a vb-ezüst érdekli

A Mercedes újabb kettős dobogójával és a Ferrari betlijével már az összetettbeli második hely sincs messze a címvédő istálló számára, de főnökük állítja: ezzel egyáltalán nem foglalkoznak.

Zsinórban a második hétvégén szerzett dupla dobogót a Mercedes: Franciaország után a Magyar Nagydíjon is a második és harmadik helyen végzett a Lewis Hamilton, George Russell páros. Ezzel a konstruktőri címvédő alakulatnak immár ugyanannyi pódiuma (szám szerint 11) van a 2022-es szezonban, mint a gyorsabb autóval rendelkező, de rengeteg hibát elkövető Ferrarinak. Ennek köszönhetően a Mercedes 30 pontra meg is közelítette a Scuderiát a csapatok vb-értékelésében, de Toto Wolff szerint egyáltalán nem lebeg célként a szemük előtt az év végi ezüstérem:

mercedes-ferrari-hun-f1-2022



„A második helyezett az első vesztes” – nyilatkozta a csapatfőnök a Hungaroringen a Formula.hu jelenlétében. „Személy szerint nekem nem annyira releváns, hogy második vagy harmadik helyen végzünk a tabellán, mint az, hogy ténylegesen az élen harcolhatunk és olyan autót fejlesztünk, amellyel erőből győzhetünk. Győzzük le a Ferrarit, a Red Bullt és készüljünk fel a következő évre, mintsem hogy igazán foglalkoznánk a világbajnoki helyezésünkkel.”

„Jobban örülnék neki, ha több győzelmünk és kevesebb dobogónk lenne” – utalt a fent említett statisztikára, valamint arra, hogy Hamilton már például több pódiumot gyűjtött idén, mint az egy ideig a vb-t is vezető Charles Leclerc. „Szerények vagyunk, de futamgyőzelmekért küzdünk, nem második és harmadik helyekért. De ha már ezeket is önerőből érjük el, mint vasárnap, az már előrelépés.”

Wolff azt is hangsúlyozta, hogy a Magyar Nagydíjon is értékes tapasztalatokkal lettek gazdagabbak azáltal, hogy a pénteki edzések relatív szenvedése után ilyen erősen tudtak visszavágni: „Úgy gondolom, összességében nehéz hétvégénk volt, mert pénteken annyira küszködtünk, hogy nem tudtuk, milyen irányba menjünk. Talán az, hogy pénteken ennyire rossz volt minden, segített, hogy vasárnap viszont majdnem minden tökéletes legyen. Rengeteg adatot tudunk átnézni, sok pozitívumot gyűjtöttünk Franciaországban és itt, amire építhetünk az idény második felében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: