DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell: A Mercedes már nem lesz idén a leggyorsabb

Nem fogják a szezon végéig abszolút tempóban megelőzni a Red Bullt és a Ferrarit, ennek ellenére a csapat hisz benne, hogy még 2022-ben győzelemért harcolnak.

Az év elején tetemes hátrányban levő Mercedes egyre közelebb a riválisokhoz: George Russell kiemelte, egy verseny távján év elején még egy perc volt a lemaradásuk, ez most már csak tíz másodpercet tesz ki. A Magyar Nagydíjon pedig időmérő edzést nyertek a fiatal brit révén, ami jelzi, egy körön is fejlődtek, mivel addig a versenytempó számított erősségüknek. Russell viszont emlékeztet: a Ferrari és a Red Bull továbbra is gyorsabb náluk, és ez így is marad év végéig – még ha a körülményeknek köszönhetően szerezhetnek is győzelmeket.

„Egyértelműen faragunk a különbségen, ez nem kérdéses, de a négy előttünk álló autónak egyértelmű tempóelőnye van: ez sem kérdéses. Úgy vélem, csapatként lassacskán csökkentjük ezt a különbséget. Remélhetőleg a nyár után újabb újdonságok jönnek az autóra, de ez a többiek esetében is így fog történni, így nem csak mi haladunk előre” – idézi az F1i.com Russellt.



„Továbbra is hisszük, hogy futamgyőzelmekért harcolhatunk egy ponton a szezonban. De nem gondoljuk, hogy idén bármikor a mi autónk lesz az abszolút leggyorsabb” – összegezte Russell, aki Lewis Hamiltonhoz és Toto Wolffhoz hasonlóan bízik a futamsikerben még idén.

A világbajnokság negyedik helyezettje szerint a sikeres Magyar Nagydíj bizonyítja, a Mercedes jól döntött, hogy megtartotta autótervezési filozófiáját: a szezon eleji sikertelenség kapcsán felmerült, hogy a szűk oldaldobozú koncepció helyett alapjaiban kellene átdolgozni a W13-at.

„Nem hiszem, hogy az autó koncepciójának megváltoztatásával gyorsabbak lennénk, talán épp az ellenkezője történne. Néha ki kell tartani és szakadatlanul hajtani kell. Az időmérőn és mindkettőnk versenytempóján látszott ennek eredménye. A szezon kezdetén még egy perccel le voltunk maradva az elsőtől a futamokon, az utolsó két versenyen viszont 10 másodpercen belül voltunk. Szerintem ez egyértelműen jelzi, a jó irányba haladunk” – mondta Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: