DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Nagy az előny, de nem állhatunk le

A világbajnokságot immáron 80 ponttal vezető Red Bull-os szerint a kényelmes fór ellenére sem dőlhetnek hátra: a Magyar Nagydíjon is voltak gondjaik, amelyeket nem engedhetnek meg maguknak.

A Hungaroringen a 10. helyről indulva győzött Max Verstappen, miközben fő riválisa, Charles Leclerc egy elbaltázott stratégiai lépés miatt csupán a hatodik helyen futott be. Ezzel a címvédő előnye 80 pontra hízott a Ferrari pilótájával szemben, azaz a különbség immár több mint három futamgyőzelemnyi a két fő vb-aspiráns között, ami tetemesnek mondható kilenc versennyel az idény zárása előtt. A Red Bull pedig mindeközben immár 97 egységgel vezet a Scuderia előtt.

Verstappen a kényelmes előny ellenére sem szeretne hátradőlni, hiszen elmondása szerint a Magyar Nagydíjon is akadtak olyan problémák – beleértve az időmérős műszaki gondot, amely miatt nem volt érdemi mért ideje a Q3-ban –, amelyeket nem engedhetnek meg maguknak:

verstappen-redbull-hun-2022



„Természetesen ez nagy előny. De nem lehet sok olyan napunk, mint a szombati volt” – idézi a hollandot a Motorsport.com. „Ráadásul a versenyen is voltak apró problémáink a kuplunggal és a felváltásokkal, amelyek miatt nem volt túl jó élmény vezetni. Összességében persze jól néz ki az állás, de tovább kell dolgozni, tovább kell javulnunk bizonyos dolgokban.”

A Red Bullt irányító Christian Horner is óva intett attól, hogy lefutottnak tekintsék a 2022-es szezont: „Nagyszerű így elmenni a nyári szünetre, de még rengeteg verseny van előttünk. A Ferrari gyors, és a Mercedes is kezd visszatérni a játszmába. Még nagyon-nagyon hosszú út áll előttünk a világbajnokságon, ráadásul lesz még egy sprint is. Úgyhogy semmit sem veszünk még készpénznek. Még sok verseny vár ránk, méghozzá nagyon különböző pályákon.”

Mindeközben már az is felmerült, hogy a jelenleg nyolc elsőségnél járó Verstappen akár az egy idényen belül aratott győzelmek rekordját is megdöntheti, amelyet Michael Schumacher és Sebastian Vettel megosztva 2004-ből és 2013-ból. A világbajnokot azonban ez nem igazán izgatja – így felelt az ennek az esélyeit firtató kérdésre: „Nem tudom. Nyilván megpróbálunk a lehető legtöbb futamot megnyerni a hátralévők közül. De ami ennél természetesen sokkal fontosabb, hogy megőrizzük a vezetést a bajnokságban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: