DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Gasly még a versenyigazgatókat is megkereste az időmérő miatt

A Hungaroringen Pierre Gasly már az időmérő edzés első szakaszában búcsúzott, miután elvették legjobb köridejét egy pályaelhagyás miatt, amit azonban a francia nagyon vitathatónak tartott. A versenyigazgatókat is felkereste miatta.

Az AlphaTauri pilótáját megfosztották legjobb köridejétől a Q1-ben, miután úgy ítélték meg, hogy az ötös kanyarban túllépte a pálya határát, ami azt is jelentette, hogy az időmérő további részeiben sem vett részt. Gasly csapattársát, Yuki Tsunodát és Mick Schumachert is megbüntették ugyanezen vétség miatt, míg Sergio Perez eredetileg törölt köridejét  a felügyelők később visszaadták.

A motorcsere után a bokszutcából induló Gaslynak a futam végére sikerült felkapaszkodnia a 12. helyre, de csalódott volt. „Még mindig nagyon mérges vagyok emiatt” – mondta Gasly a médiának, köztük a RacingNews365.com-nak a verseny után. „Amennyit láttam, nagyon vitatható, hogy a pályán voltam-e, vagy nem. Hasonló dolgok történtek Yukival, Checóval és a fedélzeti kamerák felvétele alapján úgy tűnt, hogy egyértelműen a pályán voltak.”



Gasly ezután elmondta, hogy az időmérő és a verseny között hosszas beszélgetést folytatott Niels Wittich és Eduardo Freitas versenyigazgatókkal: „Negyven percet töltöttem velük, próbáltam megbeszélni, és megtalálni a módját, hogy mindenki boldog legyen” – kommentálta. „Nagyon elfoglaltak jelenleg is. Nem könnyű nekik sem, de nyilvánvalóan az ötös kanyarban nem voltak meg a megfelelő eszközök, hogy a lehető legjobb módon ellenőrizzenek. A jövőbeli megoldásokról beszéltünk, következetesebb legyen az ellenőrzés, és megbizonyosodjunk arról, hogy a helyes irányba haladunk. Meglehetősen nyitottak voltak, azt hiszem, visszajelzést vártak, ezért az elkövetkező hetekben több pilótával is beszélni fogok, hátha találunk egy mindenki számára jobb megoldást.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: