DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sainz: Szükségünk lesz a Red Bull segítségére

A spanyol ferraris is tudja, hogy a hátrányuk ledolgozásához megbízhatósági problémáknak kellene jelentkezniük a riválisnál, de hangsúlyozta: amíg van matematikai esély, nem adják fel.

Hiába tűnik úgy, hogy a tempót tekintve világbajnoki címre esélyes autót épített 2022-re a Ferrari a Formula-1-ben, különböző okokból – műszaki problémák, stratégiai baklövések és versenyzői hibák – miatt a nyári szünetre fordulva már tetemes a hátrányuk mindkét pontversenyben: Charles Leclerc 80 pontra van Max Verstappentől, míg a csapat lemaradása 97 egység a Red Bull-lal szemben. Ez azt is jelenti, hogy már nem Leclerc kezében van a saját sorsa: hiába nyerné meg az összes hátralévő futamot, a holland akkor is címet védhet, ha minden alkalommal második.

sainz-redbull-2022-f1



A Ferrari másik versenyzője, a Leclerc-hez képest további 22 pontos hátrányban lévő Carlos Sainz ugyanakkor hangsúlyozta: amíg van matematikai esélyük, nem fogják feladni – bár azt ő is elismerte, hogy a fordításhoz szükség lenne az ellenfél megingására is:

„Szerintem világos a Ferrari számára, hogy mit kell tennünk: megnyernünk azokat a versenyeket, amelyeket Max is meg akar” – idézi Sainz szavait a MotorsportWeek.com lap. „Mivel a győzelemért járó 25 pont elég jelentős változást tud eredményezni a ponttáblázaton. Úgy gondolom, még mindig sok minden történhet az élmezőnyben. Szerintem folyamatosan remek csata zajlik a két csapat között, amely ki fog tartani az év végéig.”

„Tény, hogy valószínűleg egy ponton szükségünk lesz némi segítségre a Red Bulltól kiesés vagy megbízhatósági probléma formájában, de még azok nélkül is amíg nyitott a kérdés matematikailag, addig nem dőlt el és nem adjuk fel. Szerintem ez az első számú szabály a sportban: amíg nem lehetetlen a küldetés, hinned kell benne és meg kell próbálnod mindent megnyerni, hogy a harcban tartsd magad. Amíg statisztikailag van esély, próbálkozni fogunk, igyekszünk fejlődni csapatként, mert bármit tanulunk idén, az hasznos lehet a következő években is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: