DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo még mindig mindennél jobban imádja az F1-et

Nincs jobb érzés a győzelemnél, de lehet más módját is találni a boldogságnak a sportban – állítja az ausztrál, aki elismerte: szüksége van a nyári szünetre a „nem túl jó” elmúlt hat hónap után.

Egyelőre Daniel Ricciardo második idénye sem úgy alakul a McLarennél, ahogy azt bármelyik fél tervezte: az ausztrál teljesítménye továbbra is a legtöbbször elmarad Lando Norrisétól. Nem véletlen, hogy bár a versenyző néhány hete határozottan kijelentette, hogy 2023-ban is marad a wokingiaknál, a híresztelések szerint a McLaren Oscar Piastrival szemez, míg Ricciardo a csapattól kikerülve visszatérhet az Alpine-hoz.

ricciardo-mclaren-hun-2022



Mindenesetre amikor arról kérdezték a számára pont nélkül záruló Magyar Nagydíj után, hogy mennyire jön jól neki a nyári leállás, így felelt a többszörös nagydíjgyőztes: „Szükségem van rá – még inkább azért, mert nem sikerült túl jól ez a hat hónap. De még ha remekül is alakulnak a szezon, szerintem akkor is jó egy kicsit kikapcsolódni. Manapság rendkívül intenzív az F1. A hotelek is tele vannak emberek, és ezek a hétvégék annyira zsúfoltak, hogy jól fog esni néhány hét távollét” – idézi a RaceFans.net Ricciardót, aki hozzátette: nagyjából tíz nap–két hét után szokott visszatérni az étvágya a szünetek során a versenyzés iránt.

Ricciardo arról is beszélt, hogy elsősorban magának igyekszik bizonyítani, hogy még mindig képes a legmagasabb szinten teljesíteni az F1-ben: „Ebben a sportban annyira vagy jó, mint amennyit az utolsó versenyeden mutattál. Bizonyos tekintetben ha nem nyersz, mindig van mit bizonyítanod, akár a rajongóknak, a támogatóknak vagy csak saját magadnak. Szerintem az első és legfontosabb, hogy magadnak bizonyíts. Ezért csinálom még mindig: hiszem, hogy még mindig képes vagyok rá a legmagasabb szinten. Mindig igyekszem ezt bizonyítani magamnak.”

Bár a tavalyi monzai diadalt leszámítva régóta nem volt része győzelmi ünneplésben, az ausztrál állítja: így is imádja a száguldó cirkuszt. „Abszolút találhatsz még boldogságot. Ráadásul ebben a sportban jóval alacsonyabb a győzelmi arány, mint más sportágaknál: egy csapatsportnál lehet akár 50 százalék körül is. Meg kell ezzel birkóznod és elfogadnod, hogy nem fogsz minden hétvégén nyerni, de továbbra is tűzhetsz ki célokat magadnak és találhatsz más módját annak, hogy boldog legyél és teljesíthesd a céljaidat. Nincs még egy olyan érzés, mint a győzelem, de így is vannak különböző módok, hogy elérj hasonlót. Szóval még mindig élvezem. Természetesen ez egy érzelmes sport, s olykor az átlagosnál magasabbra hághatnak az érzelmek és a frusztráció. De még mindig jobban imádom, mint bármi mást.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: