Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 17. szerda
F1

„Miért hagyja el Alonso az Alpine-t, ahol jól teljesít?”

Sokan nem értik, miért hagyja el Fernando Alonso a francia gyári istállót a két éve csak vergődő Aston Martin kedvéért. Közéjük tartozik Emerson Fittipaldi is, akinek F1-es karrierje ment rá egy ilyen váltásra.

Sokkolóan váratlanul ért mindenkit a bejelentés a Magyar Nagydíj utáni napon, miszerint Fernando Alonso aláírt az Aston Martinhoz és elhagyja az Alpine-t 2023-ban, ahol egyébként szintén számoltak vele, igaz, valószínűleg csak egy évre már. Alig négy nappal azután történt ez a bejelentés, hogy Sebastian Vettel közhírré tette, az év végén szögre akasztja bukósisakját.

Rögtön meg is bolydult az állóvíz, az elmúlt napokban Alonso átigazolását már félig el is homályosította az utódjának bejelentett Oscar Piastri, aki végül a jelek szerint mégis más istállót választott. Emerson Fittipaldi érti, az Aston Martin miért akarta ennyire megszerezni a kétszeres világbajnok spanyolt, de fordítva azért erősen kérdőjelesnek érzi a döntést.

„Az, hogy az Aston leszerződtette Fernando Alonsót, teljesen érthető, az ő érkezésével hatalmas tapasztalatot hoz az istálló számára. Egészen kiváló az autók beállításában” – mondta el véleményét a kétszeres világbajnok brazil a Vegainsider című lapnak.

Alonso segítségével képes lehet az Aston megelőzni az Alpine-t?


„Egészen remekül teljesít idén az Alpine-nal, ezért nem értem, miért vált csapatot. Kicsit nehéz ebbe belelátni. Kívülről egyébként sem könnyű megérteni az egyes pilóták döntését egy-egy csapatváltásról, illetve a visszavonulásról, ez teljesen személyes elhatározás.”

„Az Alpine jóval erősebb jelenleg, mint az Aston Martin. Remélem, hogy Fernandóval a fedélzeten az Aston Martin is jóval komolyabb tempót talál. Az istálló semmiképp nem veszít, mert Sebastian Vettel után egy ugyanolyan jó pilótát, Fernando Alonsót sikerült megszereznie, két kiváló tehetség.”

„Nem tudom, miért határozta el magát Fernando, hogy vált, biztos valami komoly oka van. Túl távol vagyok a tűztől ahhoz, hogy ezt igazán kommentálni tudjam. Lehetséges, hogy a következő napokban Alonso maga fogja megmagyarázni, miért igazol át egy gyengébbnek tűnő gárdához” – tette hozzá Fittipaldi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: