DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez megvédi, mások keményen támadják Binottót

A Magyar Nagydíj után végképp porondra került a Ferrari csapatfőnöke, sokak szerint már túl sok az a stratégiai baklövés, ami miatt sorra veszítik a futamokat. Perez viszont megvédi.

Látványosan elrontotta a stratégiát a Scuderia a Hungaroringen is, így a verseny bizonyos szakaszaiban biztos győztesnek tűnő Charles Leclerc még a dobogóra sem fért fel, mindössze hatodik lett, a korábban szintén remekül álló Carlos Sainz pedig negyedik.

Ez idén már a vörös istálló sokadik hibája volt, több futamgyőzelmet ugyanis motorhiba miatt, szintén számos alkalommal pedig stratégiai hiba miatt sikerült elbukni nyerő helyzetből. Vannak, akik ezt már nemigen bocsátanák meg a Ferrari vezetőségének, különösen a csapatfőnöknek.

Ralf Schumacher úgy érzi, a nyári szünet alatt komolyan meginoghat Mattia Binotto csapatfőnöki széke, míg egykori versenyzőtársa, Johnny Herbert arra számít, valami komoly változás következik be a csapatnál a következő hetekben. 

„Egy újabb arcpirító eredmény annak ismeretében, hogy mennyire gyors autójuk van és bármikor nyerhetnének szinte minden pályán. Ez egyszerűen nem mehet így tovább a Ferrarinál. Nyomás alatt a Ferrari folyamatosan rosszul reagál, rossz döntéseket hoz. A megfelelő embereknek kellene a megfelelő pozíciókban lenniük, ahogy azt a Red Bullnál és a Mercedesnél teszik” – ecsetelte véleményét Herbert az F1-insider.com szakoldalon.

A Ferrari sorra bukja a versenyeket nyerő helyzetből, vannak, akik szerint ez már túl sok


„Ha a mai napot még el is felejtenénk, az a Ferrari legnagyobb gondja, hogy nem képesek tanulni saját korábbi hibáikból. A stratégia terén sosem elég élesek. Különös, hogy ennyire benézték a kemény gumit, pedig láthatták, hogy ezek az abroncsok ezen a napon borzalmasan rosszul működtek mindenkinek, de ráadásul ez már a verseny előtt is nyilvánvaló volt. Időről időre hihetetlen stratégiai hibákat vétenek a Ferrarinál” – tette hozzá Edd Straw a The Race hasábjain.

A rivális Sergio Perez viszont úgy érzi, nem jogos ilyen szinten pellengérre állítani a Ferrari stratégiai felelőseit. „Verseny után bárkinek könnyű ujjal mutogatnia és felelősöket megneveznie és azt mondani, mennyire rosszul csináltak valamit. A pillanat hevében időnként becsúszik, hogy az ember rossz döntéseket hoz. Olyan szoros a versengés, olyan kicsik a különbségek, hogy időnként az ember rossz lóra tesz” – nyilatkozta Sergio Perez a Motorsport.com szakoldalnak.

De nem lesz kicsit sok a Ferrari stratégiai hibáiból, nézve akár csak az idei évet is?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: