DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Horner nem tudja sajnálni a Ferrarit

Nem zavarja a Red Bull csapatfőnökét a Ferrari gyengélkedése. Christian Horner elárulta, többet nem szeretne olyan intenzív csatát átélni, amit 2021-ben vívtak a Mercedes ellen.

Komoly előnyre tett szert a Red Bull a konstruktőri pontversenyben, a pilóták tabelláján pedig Max Verstappen is jelentősen meglógott a többiektől. A nyári szünet kezdetén tehát úgy tűnik, az osztrák istállónak nem kell a szezon utolsó futamáig várnia majd a bajnokavatásra, főként, hogy közvetlen riválisuk rengeteget hibázik.

A Ferrari akár a Magyar Nagydíjon is nyerhetett volna, ám egy elrontott stratégiának köszönhetően még a dobogóról is lemaradtak. Az energiaitalosok csapatfőnöke emiatt egyáltalában nem csalódott, és állítása szerint egyáltalában nem szeretne szorosabb harcot a csapatok között.



 

„Egy cseppet sem kívánok ilyet. A tavalyi év egy nehézsúlyú mérkőzés volt, ami 22 menetig tartott, és örülnék, ha ezt nem kellene még egyszer átélnem. A ponttáblázat jelenleg egészségesnek tűnik, és ez egy remek módja annak, hogy a nyári szünetre menjünk” – idézte Hornert a Motorsport.

A szakember úgy érzi, az előnyük ellenére továbbra sem lehetnek nyugodtak, mivel nemrég kezdődött meg a szezon második fele, az ellenfelek pedig erősebbek lehetnek.

„Sok van még hátra. A Ferrari gyors lesz, a Mercedes is visszatérhet a játékba. Még egy nagyon hosszú út áll előttünk a bajnokságban, plusz ott van egy sprintverseny, így semmit sem veszünk biztosra, és még nagyon különböző helyszínek jönnek” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: