DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Sainz motorja felrobbanhatott volna? (fotó)

A Formula.hu birtokába került egy fotó, amely alapján felmerülhet: Carlos Sainz közel állt egy újabb motorhibához a Magyar Nagydíj hajrájában.

A viadalt a negyedik helyen befejező Ferrari-pilóta F1-75-ösének motorborításán tűnt fel a jelenség: a lapunk birtokába került, a leintés után készített fotón az látható, hogy a borítás hűtőnyílásain narancssárga műanyag bújt elő. Az ominózus anyag nem más, mint a motorborító belső borítása, az a tény pedig, hogy előbújt a hűtőnyílásokon, egyértelmű jele annak, hogy odabent valami rendellenes történt.



A Formula.hu által megkérdezett szakértők állítják: a jelek alapján joggal lehet feltételezni, hogy a spanyol versenyző motorja az utolsókat rúgta és – vélhetően hamar – úgy végezhette volna, mint az Osztrák Nagydíjon. A viadalt követően a vegyes zónában arról kérdeztük a pilótát, hogy volt-e bármilyen, a motorral kapcsolatos problémája a futam hajrájában, a spanyol azonban láthatóan igyekezett rövidre zárni a gyanút.

„Amikor kiszálltam az autóból, akkor vettem észre, hogy van egy plasztikdarab az autó oldalán. Szerintem ezzel legfeljebb leszorítóerőt veszítettem, de motorhibát nem tapasztaltam” – mondta a Sainz. A felvetésre, hogy a pályán összeszedett hulladék, esetleg más volt az a bizonyos plasztik, a pilóta előbb rávágta, hogy „szemét”, majd amikor szóba hoztuk, hogy esetleg a motorborítás megolvadt belső borítását láttuk-e, hozzátette: „Valami olyasmi lehetett.”

Sainz megjegyezte: a csapatrádión nem kapott értesítést arról, hogy a szóban forgó műanyag túlmelegedést okozott volna a motorban. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: