DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ralf Schumacher: Odafent örülnek Vettel távozásának

Az ex-F1-es német szerint kellemetlen volt a sportág vezérkarának, amikor Vettel kendőzetlenül hívta fel a figyelmet a problémákra. Ralf Schumacher már gyanította a visszavonulást.

Sebastian Vettel a Formula-1 legfiatalabb világbajnokából véleményvezérré vált az évek során, a klímaharc és az LMBT-jogok hangadójává, aki a BBC politikai műsorában vendégeskedett a közelmúltban, és még azt is kijelentette, erkölcsi dilemmát okoz számára, hogy egyszerre harcol a bolygó védelméért és versenyez egy benzinégető sportban. Vettel álláspontja a Formula-1 vezetését is piszkálta, ezért egyesek odafent örülnek a német szezon végi visszavonulásának– állítja Ralf Schumacher.

„A Formula-1-en belül vannak, akik örülnek, hogy megy, főleg Domenicali és társai, mivel direktben felhívta a figyelmet minden problémára, ami jogos volt, de számukra nagyon kényelmetlen” – jelentette ki a hatszoros nagydíjgyőztes Schumacher a német Sky adásában a Motorsport-Total szerint.



A 47 éves ex-F1-es állítja, ő már gyanította a bejelentést, amely a Magyar Nagydíj előtti csütörtökön bombaként robban a nyilvánosságban: „Már előzetesen észrevettem valamit. A probléma egyszerű: ha nem vagy sikeres, a családod pedig otthon vár, akkor egyszerűen már nincs értelme tovább versenyezni.”

„Számomra is nehéz volt otthon hagyni a családom, feleségem, fiam” – beszélt saját tapasztalatáról Schumacher. „Egyre többször tettem fel a kérdést magamnak, miért csinálom ezt? Miért nem vagyok otthon? Miért nem csodálom a napfelkeltét és napnyugtát a családommal? Lehet skatot is játszani vagy bowlingozni a barátokkal. Egy ponton a kapcsolat is megromlott, és onnantól már nem voltam boldog, majd meghoztam a döntést, hogy kiszállok.”

A német beismeri, az F1-es felsővezetéssel ellentétben neki hiányozni fog honfitársa. „Kedélyes volt és mosolygott mindig, ha a dolgok jól alakultak, de húzta az orrát, amikor valami nem működött. Legalább őszinte volt” – emelte ki, mit kedvel Vettel személyiségében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: