DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
F1

Marko: Érdekes, melyik három csapat van ellenünk

Éppen a Mercedes partnerei támogatják a 2023-as, delfinezés miatti szabályváltozást, melyet a Red Bull ellenez. Helmut Marko állítja, nem ellenségek, csak ellenfelek Toto Wolff-fal.

A Red Bull és a Mercedes ebben a szezonban nem rivális a világbajnoki címért, de a zöld asztalnál idén is összetűzésbe kerültek. A vita tárgya az FIA 2023-ban tervezett technikai szabályváltozása, amely a delfinezést hivatott megakadályozni. A módosítást azonban hat csapat is ellenzi, az élen a Red Bull-lal és a Ferrarival, míg a másik oldalt a Mercedes vezeti.

Az ellenzők többséget alkotnak, a Nemzetközi Automobil Szövetség mégis átviheti a szabályváltozást biztonsági szempontokra hivatkozva – a Red Bull-tábor szerint a Mercedes lobbijának eredményeként. Helmut Marko véleménye szerint a cél egyértelműen Brackely segítése:

„Pontosan, de ez nem is kérdés. A csapatok, amelyek mellette szavaztak: a McLaren, az Aston Martin és a Mercedes. Elég érdekes, hogy ezek a csapatok mind Mercedes-motort használnak. Véletlen egybeesés lenne?” – mondta az Österreich újságnak a Red Bull tanácsadója. „A döntés még mindig távoli. Megalapozott érvekkel kell előállni, a biztonság emlegetése nem elég. Azt a Ferrari sem fogja elfogadni.”



Marko és a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nem egyszer indított verbális támadást a másik istálló ellen. A tanácsadó azonban állítja, a két osztrák között a viszony jobb, mint a médiából feltételeznénk.

„Nem vagyunk mi ellenségek, csak a témát fújja fel mindig a sajtó. Ellenfelek vagyunk, és normális, hogy néha pszichológiai játékok is zajlanak” – mondta Marko. Arra a kérdésre, részt venne-e egy tévés vitában Wolff-fal, így felelt: „Nos, ha Totót meghívják…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: