DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Bottas: A többiek kicsit többet fejlődtek

Az Alfa Romeo finn pilótája abban reménykedik, hogy csak egyszeri hullámvölgy volt a Franciaországban látott visszaesés. Valtteri Bottas sokat vár az új fejlesztésektől.

Zsinórban a harmadik futamon maradt pont nélkül az Alfa Romeo istállója. A Francia Nagydíjon Bottas csak a 14. helyen zárt, míg csapattársa, Guanyu Zhou műszaki hiba miatt feladta a futamot. Bár a szezon elején stabilan a pontszerzésért küzdhettek, később fokozatosan gyengült a tempójuk.

Ezt főként a fejlesztések hiányának tudja be a finn versenyző, aki abban reménykedik, hogy a Hungaroringen bevetett újításokkal ismét előre léphetnek.

„Nagyon remélem, hogy a Francia Nagydíj csak egy egyszeri hullámvölgy volt a teljesítményünkben. A kvalifikáción és a versenyen nem rendelkeztünk olyan alapokkal, amit reméltünk és vártunk. Azt hiszem, a fő ok valójában az, hogy nem volt sok frissítésünk. Barcelona óta semmi. A körülöttünk lévő csapatok már egy kicsit többet tudtak fejlődni, de végre nekünk is van valamink itt Magyarországon, szóval nagyon remélem, hogy ez ad egy kis lökést.” – idézte Bottas szavait a PlanetF1.



A 32 éves pilóta a csütörtöki napon természetesen Sebastian Vettel visszavonulásáról is szót ejtett az újságírók előtt.

„Mindig volt iránta egyfajta tisztelet, és számíthattál arra, hogy kemény, de általában szabályos versenyt fog futni. Nagyon élveztem az ellene vívott csatákat, és összességében azt is, hogy egy nagyon kedves srác, akit meg lehet ismerni, és egyike azoknak a versenyzőknek, akik nem félnek beszélni a dolgokról, ami nagyon-nagyon klassz. Ő tényleg a jó dolgokra használja ezt a platformot. Szóval tiszteletem” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: