DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas magyarázatot vár az Alfától

Valtteri Bottas már a rajtnál elvesztette minden reményét a Francia Nagydíjon azt illetően, hogy pontot szerezzen. A finn versenyző magyarázatot vár az Alfa Romeótól.

A múlt hétvégi időmérő nem alakult rosszul Valtteri Botttas számára, aki a 11. helyre kvalifikálta magát, azonban már a rajtnál olyan problémába ütközött, ami teljesen ellehetetlenítette számára a pontszerzés lehetőségét.

A startnál ugyanis kipörögtek a kerekek a finn Alfa Romeóján, ami miatt a 11. pozícióból egészen a 17-ig esett vissza a második kör végére. A biztonsági autó sem jó ütemben jött be számára, ami egy kétkiállásos stratégiára kényszerítette őt, innen pedig már csak a 14. helyre tudott visszakapaszkodni.



„Úgy éreztem, hogy nem a kuplunggal volt probléma, de a kerekek valamitől mégis kipörögtek, szóval ennek utána kell járnunk, mi okozhatta” – mondta Bottas a Paul Ricard-on, a Formula.hu jelenlétében.

„Ezt követően már csak további bosszankodásra adott okot, hogy a tempónk sem volt olyan jó, mint amire előzetesen számítottunk. A végén a közepes abroncsokon már jobban ment az autó, de azt sem mondanám elfogadhatónak.”

Bottas jelenleg a világbajnoki tabella kilencedik helyén áll 46 ponttal, miközben csapattársa, az újonc Guanyu Zhou mindössze 5 egységet gyűjtött eddig. 51 pontjával az Alfa Romeo a konstruktőrök között a 6. helyen áll.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: