DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ocon: Jó érzés lesz visszatérni Budapestre

Esteban Ocon már nagyon várja, hogy ismét hazánkban versenyezzen, hiszen tavaly a Hungaroringen szerezte meg karrierje első futamgyőzelmét. A francia pilóta elárulta, mindig is élvezte a pályát.

Különleges emlékek fűzik a magyar F1-es pályához az Alpine pilótáit, hiszen 2003-ban Fernando Alonso, 2021-ben pedig Esteban Ocon is Magyarországon szerezte meg élete első győzelmét a királykategóriában. Utóbbi számára még frissek az emlékek, így többek között ezért is várja, hogy ismét pályára hajthasson a Hungaroringen.

„Jól érzem magam, és biztosan érzelmes pillanat lesz megérkezni Budapestre. Már most visszatérnek a tavalyi emlékek, de ez már egy éve volt, és csapatként teljes mértékben koncentrálnunk kell, hogy egy újabb stabil hétvégét tudjunk teljesíteni” – idézte Ocon szavait a GrandPrix247.



 

Az Alpine versenyzője szerint fontos lesz számukra ez a hétvége, hiszen a csapatuk továbbra is harcban áll a konstruktőri negyedik helyért.

„Fontos lesz úgy pihenőre menni, hogy előtte megszilárdítottuk a helyünket a konstruktőri bajnokságban. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de megvannak az eszközeink ahhoz, hogy ezt sikerüljön elérnünk. Adunk még egy utolsó lökést a jól megérdemelt szünet előtt a csapatnak, akik egész évben hihetetlenül keményen dolgoztak. Nagyon élvezem a pályát, és ez az egyik kedvencem. Nemcsak azért, mert tavaly nyertem itt, szeretem például a második szektor gyorsaságát. Úgy tűnik, hogy a négyes kanyartól a 11-es kanyarig nincs szünet, és jók a beállítások, akkor ezeknek a kanyaroknak a sorozata nagyon jó érzés, és úgy érzed, hogy a maximumot hozod ki az autóból. Igazán szórakoztató itt vezetni” – zárta gondolatait Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: