DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Vettel meglepődött Stroll védekezésén

Az Aston Martin pilótái hatalmas csatát vívtak egymással a Francia Nagydíj utolsó körében. Sebastian Vettel és Lance Stroll harca majdnem balesettel zárult, de a német nem bosszantja magát.

Bár a szabadedzések alapján biztatóbbnak tűnt a versenytempó, végül az Aston Martin mindössze egy pontot hozott el Franciaországból. A 10. helyért a csapat pilótái heves küzdelmet vívtak az utolsó körben, melynek végén Vettel majdnem belerohant csapattársába, aki keményen rálépett a fékre.

Végül mindketten sértetlenül megúszták az esetet, a négyszeres világbajnok pedig nem törődött különösebben az esettel.



 

„A végén gyorsabb voltam, és hamar utolértem őt, de kifutottam az időből. Lance is utolérte az elöl haladó autót, és DRS-t kapott, szóval nehéz volt. Az utolsó kanyarban volt egy jó esélyem, de a kanyar csúcspontján rátaposott a fékre, így majdnem belerohantam. Ezután vége volt” – értékelte a csatát Vettel.

A német pilóta szerint egyikük sem vállalt túl nagy kockázatot, és az istállónál sem panaszkodtak a történtek miatt.

„Semmi baj nem történt, csak kicsit meglepett az utolsó kanyarban, de én sem akartam túl nagy kockázatot vállalni. A csapatnak is ugyanaz lett az eredmény. Egy pontért harcoltunk, és a végén nekik sem számít, hogy melyikünk szerzi meg” – idézte Vettel szavait a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: