DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonsót nem fárasztotta ki a hőség: „A fiatal fiúk nem ilyen felkészültek”

A spanyol szerint meglepetés volt az Alpine tempója a Francia Nagydíjon: hatodik helyre hozta be hazai pályán az A522-t, amire előzetesen nem számítottak a csapatnál. És még a meleg sem merítette ki.

Hazai versenyén remek eredményt ért el az Alpine: Fernando Alonso és Esteban Ocon révén hatodik és nyolcadik pozícióban értek célba, a kettős pontszerzéssel pedig a konstruktőri negyedik helyre léptek fel, átugorva a McLarent. A spanyol elárulta, erre az eredményre ők sem számítottak.

„Jól végrehajtott futamot teljesítettünk. A hétvége kezdetén aggódtunk, hogy nincs valami jó tempónk, végül mégis rögtön a három topcsapat mögött végeztünk, ami a normál pozíciónk idén. Pénteken láttuk, hogy a hosszú etapok is rendben vannak, igaz, úgy tűnt, az egykörös teljesítmény kicsit hiányzik, ezen dolgoznunk kell, mivel mint nyilvánvaló, Budapesten kritikus a jó vasárnap. Az autó szép meglepetést okozott ezen a napon” – értékelt a sajtónak Alonso a Paul Ricard-on.



A francia tengerparti hőség több pilótát megviselt – elsősorban Lewis Hamiltont, akinek ivórendszere elromlott és becslése szerint három kilogrammot veszített testtömegéből –, Alonso azonban büszke rá, hogy ő a legutolsó körig csúcsformában maradt:

„Nem nagyon fáradtam el, talán ezért lettem én a hatodik és futottam meg a leggyorsabb köröm az utolsó körben. A fiatal fiúk nem ilyen felkészültek!” – mondta a kétszeres világbajnok, odaszúrva az ellenfeleknek.

„A balszerencse sokba került pontok tekintetében, de minden normális versenyen az első hat-hét helyen végzek, remélhetőleg ezt a kiegyensúlyozottságot meg tudjuk tartani az év további részében” – folytatta Alonso az aktuális forma értékelésével. „A McLarenek gyorsak voltak ezen a hétvégén és azok maradnak az egész év folyamán, ezért arra számítok, hogy Abu Dhabiig elhúzódik a harc a konstruktőri bajnokságban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: