DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Norris: A Q3-ban sem voltunk biztosak…

A szombati időmérő edzés egyik legnagyobb meglepetését szolgáltató Lando Norris elárulta, hogy a kvalifikáció előtt még abban sem voltak biztosak, hogy a Q3-ba kerülhetnek.

Norris szenzációsan szerepelt a szombati kvalifikáción Le Castellet-ben, a McLaren versenyzőjének ugyanis sikerült beférkőznie a gyengén teljesítő Mercedesek közé, amivel az ötödik rajtkockát szerezte meg a holnapi futamra. 

„Nagyon jó napunk volt” – mondta mosolyogva Norris az F1 hivatalos oldalának. „Az időmérő előtt nem is mertünk a Q3-ról beszélni, annyira messze volt az általunk várt teljesítménytől. Boldog vagyok, mert a Q3-as köröm nagyon jónak érződött, az a fajta kör volt, amire azt mondod, hogy ezzel a pole-ban kellene lenned. Bármely másik kategóriában meglepődve szálltam volna ki az autóból, amiért nem ért rajtelsőséget, itt azonban így is több, mint egy másodpercre voltam az elsőtől. Ezt leszámítva úgy gondolom, hogy a csapat nagyszerű munkát végzett, és nekem is sikerült mindent kihozni az autóból, szóval a lehető legjobb pozícióból várjuk a holnapi versenyt.”



A McLaren ifjú brit versenyzője azonban kevésbé tűnt magabiztosnak, amikor a Mercedesekkel szembeni esélyekről kérdezték: „Ahogy említettem, egyáltalán nem számítottunk arra, hogy a Q3-ban leszünk, ezért az ötödik hely előrelépés számunkra. Reménykedem egy hasonló forgatókönyvben a versenyre, de nagyon kemény lesz. Várakozásaim szerint Fernandóval egy jót fogunk csatázni, a Mercedesekkel talán nem, de mindenképp megpróbálom.”

Norris csapattársa, Daniel Ricciardo a 11. helyen végzett az időmérő edzésen, Carlos Sainz és Kevin Magnussen büntetései miatt azonban a 9. pozícióból vághat majd neki a holnapi versenynek. Az ausztrál a csapat által bevetett újításokról is beszélt a kvalifikációt követő interjúk során, amelyek szerinte előrelépést jelentenek: „Pozitívak a benyomásaim, természetesen majd elemezzük a köreimet, hogy néhány helyen miért nem úgy viselkedett az autó, ahogyan szerettem volna, de összességében véve szerintem előrelépést jelent.”

„Az autó egyes kanyarokban jobb volt, néhányban viszont nem olyan jó. Szerintem fejlődtünk, de bizonyos kanyarokban még mindig úgy érzem, hogy az autó nem azt teszi, amit szeretnék. Az 1-es és 2-es kanyarban viszont jobb volt a terhelhetőség, szóval sok a pozitívum, de még meg kell fejtenünk néhány dolgot” – zárta gondolatait Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: