DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso: Lando ideje elérhetetlen volt számunkra

Fernando Alonso szerint csapata nem vehette fel a versenyt a szenzációs teljesítményt nyújtó Lando Norrisszal az időmérőn, azonban bízik benne, hogy a holnapi versenyen fordul majd a kocka.

Az elmúlt hetek nagyszerű teljesítménye után nagy meglepetést okozott az Alpine visszafogott szereplése a szabadedzéseken, Alonso a kvalifikáción azonban megmutatta, hogy nem szabad leírni a franciákat, hiszen a spanyol bejutott a Q3-ba, ahol a hetedik rajthelyet szerezte meg a vasárnapi versenyre. A mezőny korelnöke ugyanakkor elismerte, hogy nem erre számítottak Le Castellet-ben.



„Nagy elvárásokkal érkeztünk ide, hiszen Silverstone-ban és Spielbergben is nagyon versenyképesek voltunk, ezért arra számítottunk, hogy a középmezőny előtt leszünk itt, az AlphaTauri és a McLaren viszont jelentős fejlesztésekkel állt elő. Amikor megláttam Lando köridejét, akkor arra gondoltam, hogy ez számunka túl sok, elérhetetlen. Kicsit aggasztó a helyzet, de várjuk meg, mit hoz a holnap. A versenytempónak, a gumikezelésnek, és a stratégiának nagyon fontos szerepe lesz, szóval remélhetőleg a versenyen küzdhetünk majd Landóval. Az edzéseken úgy tűnt, hogy a hosszabb etapokon erősek vagyunk, ezért remélem, hogy a futamon jól teljesítünk majd.

A kétszeres világbajnok azt is elmondta, hogy a Paul Ricard-on tapasztalható hőség miatt kiemelt figyelem hárul majd a gumik állapotára: „Ez mindenki számára hatalmas kihívás lesz a nyújtott, gyors kanyarok, valamint a hőmérséklet miatt. Figyelnünk kell majd a túlmelegedésre, és a szemcsésedésre is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: