DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Albon roppant elégedett a Williams tempójával

Alexander Albon rendkívül elégedett a Williams FW44 pénteki teljesítményével és úgy gondolja, hogy „egész évben most érezte magát legjobban az autóban”.

Mind Albon, mind Nicholas Latifi a csapat új fejlesztéseit használta, és bár Latifi elismerte, hogy Franciaországban nem volt olyan eredményes a napja, mint remélte, Albon ennek ellenkezőjét érezte. A 26 éves pilóta már Nagy-Britanniában és Ausztriában is használta az új fejlesztésű FW44-et, de a csapat a hét elején elismerte, még mindig nem teljesen értik, hogy a frissítések a tervezettnek megfelelően viselkednek-e.

Albon és Latifi a tizenhatodik és huszadik helyet érték el a péntek délutáni második szabadedzésen, de ez nem akadályozta meg a thai-brit pilótát abban, hogy lelkesedésének adjon hangot: „Nagyon jó nap volt a mai” – mondta Albon a szabadedzés után a Formula1.com-nak. „Tulajdonképpen egész nap jó érzés volt vezetni, egész évben a legjobban most éreztem magam az autóban, szóval nagyon boldog vagyok. Nyilvánvalóan továbbra is inkább a mezőny hátsó felében vagyunk, de úgy gondolom, hogy sok potenciál van az autóban. Ez a pálya kedvezhet nekünk, de meglátjuk.”



A Red Bull egykori pilótának volt ideje megszokni a továbbfejlesztett Williamsét az elmúlt néhány versenyen, és úgy érzi, az autó kezd „rákattanni” a Paul Ricard vonalvezetésére, annak ellenére, hogy sokféle kihívás elé néznek. „Vannak még tennivalók, amelyek segítenek optimalizálni az autót” – magyarázta Albon. „Szerintem ez nem könnyű pálya. Vannak benne hosszú kanyarok, alacsony sebességű kanyarok, nagy sebességű kanyarok, ezért olyan autóra van szükség, ami eléggé alkalmazkodó, továbbá itt mindig elég nagy a szél, szóval olyan oldallökéseket kap, amely egyensúly problémákat is okoz. Úgy tűnik, ez egy olyan pálya, amely alapvetően próbára teszi az autót, ami ma jól teljesített.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: