DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Steiner további pontokkal menne nyaralni

A Haas F1 Team zsinórban két versenyen szerzett pontot mindkét autójával, Silverstone-ban és Spielbergben. A csapatnak harmadszor is a dupla pontszerzés a célja a Francia Nagydíjon.

Az amerikai csapat versenyzői kellemes emlékekkel térnek vissza a Circuit Paul Ricard versenypályára. Kevin Magnussen 2018-ban hatodik helyen végzett a futamon, míg Mick Schumacher 2021-ben itt jutott első alkalommal a kvalifikáció második etapjába. A csapat erős formában várja a szezon második felét, egyúttal a nyári szünet előtti két utolsó versenyt. Az elmúlt két nagydíjon összesen 19 pontot szereztek, amivel a 7. helyen állnak a konstruktőri bajnokságban. Az eredményekről és a kilátásaikról Günther Steiner nyilatkozott a csapat hivatalos weboldalán.



„Nagyon boldog vagyok az eredmények miatt, de még boldogabb vagyok a csapat miatt” – értékelte a dupla pontszerzéseket. „Mindig is mondtam mindenkinek, hogy hinnünk kell magunkban, mert korában is már meg tudtuk csinálni, ezért biztosan el tudjuk érni újra. Képesek voltunk és vagyunk rá, ami kiváló eredmény! Azonban nem szabad túlzott elvárásokat sem támasztani a következő versenyekre, egyszerűen ugyanolyan keményen kell dolgozni, mint eddig. Mindent meg kell tennünk, a legjobbat kell kihoznunk magunkból, amivel esélyünk lehet ismét sok pontot szerezni és nyugodtan elmenni pihenni a nyári szünetre.”

Több vélemény szerint is tökéletes teljesítményt nyújtott a csapat Ausztriában, ám ezt a szintet nemcsak elérni nehéz, hanem fenntartani is. „Azt kell mondjam, hogy majdnem tökéletes hétvége volt. Persze mindig van valami, amit lehetne jobban csinálni, de nem elvárható, hogy minden apró részlet maximálisan jó legyen. Nagyon jó hétvége volt, ki tudtuk hozni magunkból a legjobbat, miközben szinte semmilyen hibát nem követtünk el. Apró lépésekkel, de folyamatosan haladunk, hamarosan a dobogón fogunk állni! Sok ember munkája kell hozzá, közösen tudjuk csak elérni.”

A csapat jelenleg a konstruktőri értékelés 7. helyén áll. „Nem akarok nagyon előreszaladni, de ha meg tudnánk tartani a hetedik helyet, vagy előrelépni a hatodikra, az nagyszerű lenne. A hatodiknál előrébb szerintem most nincs esélyünk lépni, nagyon jó csapatok vannak ott, akik sokkal előrébb járnak, mint mi. Persze, ha továbbra is minden versenyen dupla pontszerző helyen végzünk, akkor miért ne lenne meg a hatodik hely? Azért első körben inkább maradjon csak meg a jelenlegi helyünk, az a fő célunk.”

Az autó nagyon versenyképesnek mutatkozott az utóbbi futamokon, a mostani esélyekről így nyilatkozott: „Természetesen a motivációs szintünk most nagyon magas, két ilyen verseny után nem is lehet más! A versenyautónk mindenütt jól teljesít, leszámítva talán az igazán nagy sebességű pályákat, mint Baku, Spa vagy Monza. Biztos vagyok benne, hogy most is jól fogunk szerepelni és pontokat fogunk szerezni. Azt nem tudom megmondani, hogy mennyit, de ha folytatjuk, amit elkezdtünk, akkor nyugodtan mehetünk majd nyaralni!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: