DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso a 2023-as autó fejlesztését sürgeti

A spanyol világbajnok szerint csapatának nem szabad sokat várnia a jövő évi autó fejlesztésére való átállással, hiszen azzal jelentős hátrányba kerülhetnek riválisaikkal szemben.

Az Alpine a konstruktőri bajnokság ötödik helyén tanyázva várhatja hazai versenyét Le Castellet-ben, a franciáknak azonban jó esélyeik lehetnek akár a negyedik hely megszerzésére is, hiszen pontazonossággal állnak a McLarennel, köszönhetően az A522 erős idei teljesítményének. Fernando Alonso szerint azonban ennek ellenére sem engedhetik meg maguknak, hogy erőforrásaik jelentős részét az idei autó továbbfejlesztésére koncentrálják, hiszen szem előtt kell tartaniuk hosszútávú céljaikat is. A mezőny korelnöke a Mercedes utóbbi versenyeken látott előrelépésével példálózott, amikor arról beszélt, hogy csapatának minden lehetőséget meg kell ragadnia, ha szeretne győzelmekért harcolni.

„Szerintem nem lesz könnyű dolgunk jövőre. A Mercedes egy hatalmas szervezet, ezért nem voltak kétségeink afelől, hogy előbb-utóbb visszatérnek a küzdelembe. Mi elsősorban középtávon célozzuk meg azt a fejlődést, amit ők elértek, szóval szerintem nem szabad késlekednünk az új autó fejlesztésével, különben hátrányba kerülhetünk. A nagycsapatok megtehetik, hogy egyszerre fejlesztik az idei és következő évi autót, másoknak azonban ez nagyobb kihívást jelent” – idézi Alonsót az Autosport.com.



A spanyol szerint az Alpine nagyszerű munkát végzett idei autójával, azonban kiemelt egy területet, amelyen még idén fejlődniük kellene: „Elsősorban a lassú kanyarok nem tartoznak az erősségeink közé, azokban egy kicsit gyengék vagyunk. Bakuban láthattuk, hogy a lassú kanyarokkal teletűzdelt pályán az AlphaTauri az ötödik helyen végzett, és az Aston Martin is erős volt, szóval néhány helyszínen ezek a csapatok ismét erőre kaphatnak majd. Természetesen minden területen fejlődnünk kell, de az autónak szerintem nincs olyan gyenge pontja, ami azonnali megoldást kíván” – zárta gondolatait a kétszeres világbajnok.

Alonso meglehetősen erős teljesítményt nyújtott a szezon első felében, és elsősorban balszerencséjét okolja, amiért eddig mindössze 29 pontot sikerült gyűjtenie, miközben csapattársa, Esteban Ocon neve mellett már 52 egység szerepel. Az év második részében így fontos szerep hárulhat majd a spanyolra a McLarennel folytatott küzdelemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: