DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappennek nem tetszik a futballhangulat

Az elmúlt versenyeken ellenséges légkört tapasztalhatott meg előbb Max Verstappen, majd Lewis Hamilton is. A holland nem szeretné, ha olyanok lennének a szurkolók, mint a futballrajongók.

Max Verstappen a Brit Nagydíjon, míg Lewis Hamilton a Red Bull Ringen tapasztalhatott meg kellemetlen pillanatokat, amikor a két fél rajongói pfújolással, fütyüléssel és egyéb módokon fejezték ki, hogy nem szimpatizálnak az adott versenyzővel.

Azóta többször is előjött a téma, most az F1-Insider készített interjút Verstappennel, aki elítélte a Hamilton baleseténél éljenzőket és azt is elmondta, nem szeretné, ha a jövőben az F1-es lelátókon olyan hangulat uralkodna, mint a futballstadionokban. „Minden versenyen az dönt az atmoszféráról, hogy kinek szurkolnak a legtöbben” – kezdte a címvédő.



„Vannak helyek, ahol többségben van egy csoport és ők végig hangosan buzdítanak minket, máshol pedig egy egészséges szurkolói mix alakul ki, ahol ki-ki a saját kedvencéért szorít. Hogyha lehetek őszinte, nem örülök neki, hogy bizonyos helyzetekben úgy viselkednek a rajongók, mintha futballszurkolók lennének.”

„Kipfújolják azt, aki nem tetszik nekik, ahogyan Hollandiában Lewist, úgy Angliában engem. Sajnálom ezt, mivel mi mindig kemény csatákat vívtunk, mégis tiszteljük egymást, nagyon fontos a tisztelet. Én például PSV-szurkoló vagyok, de attól, ha kikap a csapatom, még mindig tudok élvezni egy jó mérkőzést. Szeretném, ha az F1-rajongók is hasonlóképpen viselkednének és a rivalizálás ellenére a szurkolók is tisztelnék az ellenfelet.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: