DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Közleményt adott ki az F1 a sportszerűtlen nézők miatt

Rasszista és homofób megnyilvánulások, szexuális zaklatás, balesetek ünneplése - az F1 lépni fog, nem tolerálja a nézők minősíthetetlen viselkedését.

Több szurkoló is negatív élményekről, inzultusról számolt be az Osztrák Nagydíjjal kapcsolatban, illetve Lewis Hamilton falnak csapódását is megünnepelte Max Verstappen szurkolótábora, ami a nézők és a versenyzők között is nemtetszést váltott ki - maga Hamilton nyilatkozott is az esetről. Több néző szexuális zaklatásra, rasszizmusra, homofób megnyilvánulásokra panaszkodott, a hírekre pedig a Formula-1 hivatalos közleményben reagált:

-00122026_1023



„Értesültünk azokról a hírekről, melyek szerint az eseményen egyes szurkolók teljességgel elfogadhatatlan megjegyzéseket kaptak másoktól. Nagyon komolyan vesszük ezeket az ügyeket, jelentettük a szervezőknek és a biztonságiaknak. Beszélni fogunk azokkal, akik ezeket az eseteket jelentették. Az efféle viselkedés elfogadhatatlan, és nem fogjuk tolerálni”" - írta az F1.

A szurkolói megnyilvánusokról Max Verstappen is azt mondta, hogy a pfújolók nem igazi szurkolók, Daniel Ricciardo a balesetnél húzná meg a határt, szerinte az rendben van, hogy valaki nem kedvel valaki, de egy falnak csapódás már más tészta, de Toto Wolff és Christian Horner is felszólalt - ritkán értenek egyet, ebben a kérdésben viszont ugyanazt gondolják ők is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: