DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton: Észbontó, hogy egyesek ennek örülnek

Az Osztrák Nagydíj pénteki időmérő edzésén Lewis Hamilton balesetet szenvedett, amit a Red Bull Ring hazai rajongó talán még Max Verstappen pole-pozíciójánál is nagyobb ovációval fogadtak.

Nagyot változott a világ egy hét alatt, hiszen Silverstone-ban Lewis Hamilton versenyzett hazai pályán, a brit közönségtől pedig Max Verstappen kapta az ívet, most azonban Ausztriába látogatott a száguldó cirkusz, ami hazai pálya a Red Bullnak és szinte a holland címvédőnek is.

A sprinthétvégén pénteken délután rendezték az időmérő edzést, amin biztató tempót mutattak a Mercedesek, azonban a Q3-ban Hamilton és Russell is összetörte a W13-at. A hétszeres világbajnok hibája nagy örömöt váltott ki a Red Bull szurkolóiból, ami ellen már Toto Wolff, az Ezüst Nyilak csapatfőnöke is felemelte már a hangját, most pedig a közvetlenül érintett Hamilton is felszólalt.



„Rengeteg érzelem kavargott bennem a baleset közben, de az, ahogy hallottam őket éljenezni utána… Egyszerűen nem értek ezzel egyet, bárkiről is legyen szó” – idézi a Grand Prix 247 oldala Hamiltont. „Egy versenyző akár kórházba is kerülhetett volna, ők pedig üdvrivalgásban törtek ki. Észbontó, hogy ezt teszik az emberek, miközben látják, mennyire veszélyes ez a sport. Mindenesetre örülök, hogy semmi bajom nem esett és nem kellett kórházba mennem.”

Tavaly egyébként ugyanez volt a helyzet, mikor Hamilton és Verstappen összeértek a Copse-ban, a silverstone-i közönség pedig hangot is adott érzelmeinek, akkor is feljött a most visszatérő téma. „Sohasem lenne szabad valaki balesetét vagy sérülését éljenezve fogadni” – folytatta a hétszeres világbajnok. „Nem lett volna szabad megtörténnie Silverstone-ban, még akkor sem, ha az nem is a baleset miatt volt és itt sem lenne szabad az ilyennek megtörténnie” – utalt Hamilton arra, hogy Verstappen egész hétvégén kifütyülte a brit rajongótábor.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: