DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Rosberg: Sebastian és Mick nem lenne barát, ha…

A négyszeres világbajnok nem lenne az önzetlen mentor szerepében, ha a két versenyző egyformán győzelemre képes autóban ülne – mondta Nico Rosberg, visszautalva a páros Miamiban történt ütközésére.

A két német pontszerző helyen haladt a Miami Nagydíj hajrájában, mikor összeütköztek. Sokan az Aston Martin mellé bevetődő Schumachert hibáztatták, Vettel azonban diplomatikusan fogalmazott: szerinte mindketten butaságot követtek el. A 2016-os világbajnok, Nico Rosberg szerint más lett volna a hangnem, ha a harc nem a kilencedik, hanem az első helyért folyt volna.

„Nem lehet szó barátságról, ha valakik egymással harcolnak a győzelemért és bajnoki címért. Nem hiszem, hogy ez lehetséges lenne, akkora a tét, hogy hosszú távon nem működhet. De Mick és Sebastian nem ellenfelek az első helyért” – fejtegette az Eurosportnak adott interjúban Rosberg.



„Miamiban Mick ment bele Sebastianba. Ha az első helyért zajlott volna a harc, Vettel teljesen más hangulatban lett volna a futam után. De így, hogy a középmezőny helyezéseiért zajlott, szemet lehet hunyni felette. Hihetetlenül rendes tőle, hogy Sebastian ennyire támogatja cimboráját, Micket” – fejtegette a német, akinek Lewis Hamiltonnal való barátsága bánta, hogy riválisok lettek a világbajnoki címért.

A fent felvázolt elmélet ellenére Rosberg nem gondolja, hogy Schumacher egyelőre készen állna egy élcsapatra. Fejlődését azonban elismeri, és lenyűgözi, milyen gyorsan fordult a Haas-pilóta nemrég még kedvezőtlen megítélése.

„A Formula-1 gyorsan változik. Eddig sokat kritizálták, ha azonban manapság kinyitom az újságot, semmi rosszat nem olvasok róla. Egyetlen verseny, egy nyolcadik helyezés, valamint egy nagy csata kellett hozzá Verstappennel Nagy-Britanniában, és mindent elfelejtettek. Ez őrületes ebben a sportban, Mick számára azonban jó dolog. Pszichológiailag pedig hihetetlenül értékes számára, mivel pozitív mentális spirálba kerül” – fejtegette Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: