DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Rosberg: Schumachernek még sokat kell tanulnia

A 2016-ban világbajnoki címet szerző Nico Rosberg örül annak, hogy Mick Schumacher végre ráérzett a Formula-1-re, azonban szerinte a fiatal német még nem áll készen egy topcsapatra.

Silverstone-ban átszakadt egy gát Mick Schumachernél, aki másfél F1-ben töltött szezon után végre megszerezte első pontjait a száguldó cirkuszban, miután a nyolcadik helyen ért célba a Brit Nagydíjon. Itt azonban nem állt meg a hétszeres világbajnok fia, aki a rá következő spielbergi versenyen a hatodik helyen célba érve 12-re gyarapította pontjai számát.

Nico Rosberg a német Eurosport hasábjain keresztül üdvözölte az F1 pontszerzői között Schumachert: „Mick nehéz heteken van túl, de most alighanem mindannyian örülünk, hogy áttörést ért él. Ha manapság kinyitom az újságokat, semmi rosszat sem írnak róla. Őrület, mennyire gyorsan változik a pilóták megítélése a Formula-1-ben.”



„Mindössze egyetlen jó versenyre és egy menő csatára volt szüksége Verstappennel szemben, és máris mindent megbocsátottak neki. Pszichológiailag ez most egy nagyon értékes időszak számára, hiszen bekerülhet egy pozitív spirálba, ami magával ragadhatja őt a következő versenyeken is.”

Bár Schumacher esélyei jelentősen megnőttek egy új Haas-szerződést illetően, Rosberg szerint ettől többre továbbra sincs esélye honfitársának: „Szerintem jó helyen van ott, ahol most van. Még mindig időre van szüksége, hogy fejlődjön, ezt azért megmutatták a korábbi versenyek. Meg kell ragadnia minden lehetőséget a tanulásra, mielőtt egy topcsapathoz szerződne. Ugyanez volt a helyzet Geroge Russell-lel is, aki nagyszerűen ment a Williamsszel, de szüksége volt három évre, hogy felérjen a Mercedes szintjére. Nem szabad elkapkodni az ilyen dolgokat.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: