DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Norrisnak van ötlete a pedálkamerára

Egy látványos kameraállást láthattak a nézők a Brit Nagydíj hétvégéjén. Lando Norris autójában egy pedálkamerát helyeztek el, a fiatal pilóta pedig úgy érzi, többet is ki lehetne hozni ebből.

A pedálok mozgását bemutató kamera nem újdonság, még 2000-ben mutatkozott be a Belga Nagydíj alatt Pedro de la Rosa autójában. 2022-ben ezt a megoldást ismét kipróbálták egy modernebb formában, a felvételeket pedig a közösségi médiában is rengetegen megosztották.

Az alany ezúttal Lando Norris volt, akinek Silverstone-ban láthattuk a lábmunkáját, ám a brit versenyző szerint a látottaknál sokkal több lehetőség van ezekben a kamerákban.



 

„Azt hiszem, csak azért, mert az autókban nincsen kuplungpedál, ez mindig egy kicsit egyszerűbbnek fog tűnni. Úgy érzem, hogy fordítva kellene lennie. Amit most jól lehet látni, az a pedálok elmozdulása, mert enyhe szögben van. Így láthatod, hogy mennyire nyomja az ember az egyiket, és a másikat. Máshonnan persze látnád az elejét, de akkor talán nem lenne annyira jól látható az elmozdulás” – elemezte a helyzetet Norris.

A McLaren pilótája elismerte, nincs sok hely a kamera elhelyezésére, de azért lenne ötlete arra, miként lehetne változtatni.

„Láttam régi videót, amivel összehasonlították a mostanit. Sokkal nyersebbnek tűnt, mint majdnem minden ami régi, de azt hiszem, ez már csak ilyen. Nem könnyű felszerelni, de mi van, ha még egy kicsit messzebbre tennék? Így inkább a pedálok mellett lenne, és jobban látnánk a dolgokat, mintha olyan messze mögötte vagy közvetlenül előtte lenne, sokkal nagyobb szögben. Talán akkor még jobban látnánk az elmozdulásokat, és lehet ki is fogják próbálni” – idézte a fiatal pilótát a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: