DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brown: A McLaren rossz állapotban volt

Visszaemlékezett arra az időszakra Zak Brown, amikor megérkezett a wokingiakhoz. A szakember úgy érzi, rosszabb volt a helyzet, mint amire előzetesen számított.

Zak Brown 2016 novemberében érkezett meg a legendás brit alakulathoz, miután a csoport korábbi elnöke Ron Dennis felvette és kinevezte őt a McLaren Technology Group ügyvezető igazgatójának. Utóbbi távozását és a működési átszervezést követően Brown két évvel később már a vezérigazgatói pozícióba került, amit azóta is betölt.

Az amerikai üzletember most visszatekintett a kezdetekre. Munkája kezdetén úgy érezte, a csapat komoly bajban van.

„Rosszabb volt, mint gondoltam, ami a környezetet illeti, és ami ott történt. A McLaren történetének legrosszabb évében csatlakoztam. A Honda-kapcsolat második évében voltunk, amivel küszködtünk, de a logika szerint a harmadik jobb lesz, mint a második. Valójában ez végül valahogyan fordítva történt. Nem hiszem, hogy ez kizárólag csak a Hondán múlt, inkább az egész környezeten. Azt hittem, hogy olyan helyre érkezem, ami már a visszakapaszkodásnál tart, de aztán rájöttem, hogy valójában még mindig lefelé tartanak” – mesélte Brown a FOX Sportsnak.



 

A McLaren vezérigazgatója tudta, hogy kemény munkára lesz szükségük, de ismerve a csapat történelmét, és tudván milyen tehetséges emberekkel dolgozhatott együtt, továbbra is motivált maradt.

„Meglepődtem, de tekintve, hogy ez a csapat hány versenyt, és bajnokságot nyert, hogy mennyire sok tehetség van itt, talán csak egy kis friss irányításra és vezetésre volt szükségük, hogy felszabadítsák a tehetséget, ami bennük volt, ez pedig egy nagyszerű utazás volt” – folytatta Brown, aki arra is kitért, mennyiben változott a hangulat Dennis távozása után.

„A kulturális oldalról nézve, jól érezzük magunkat. Szerintem jól kell éreznem magad a versenyzéstől, még akkor is, ha nem túl kellemes a vereség. Ha jó hangulatban vagy, és az emberek bíznak benned, még keményebben dolgoznak. Ez egy szórakoztató, de nehéz munka. Gyenge volt a kommunikáció, a bizalom alacsonyan volt, aztán ott voltak a technikai gondok. Elavult a szélcsatornánk, a gyártóüzemünk, és a szimulátorunk. Nem voltunk jó helyen, nem működtünk együtt csapatként, technikailag is le voltunk maradva néhány beruházásunkkal. Ezeken változtattunk, de még nem tartunk ott, ahol szeretnénk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: