DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Az Alfa Romeo tud az Audi szándékairól

A hírek szerint az Audi akár a jelenleg Alfa Romeo nevet viselő Sauber istállójával is együttműködhet a jövőben, ezzel a lehetőséggel viszont az olasz márkánál is számolnak.

A 2026-os év jelentős változásokat hoz majd a Formula-1-ben a motorokat illetően. Az erőforrásokra vonatkozó új szabályok ekkor lépnek majd életbe, arról pedig már régóta tudni lehet, hogy a Volkswagen-konszern komolyan érdeklődik a lehetőségek iránt.

A német vállalatnál vélhetőleg arra várnak, hogy  véglegesítsék, és hivatalosan megerősítsék az új motorszabályokat. Amennyiben ez megtörténik, úgy az új érától kezdve az Audi, és a Porsche márkája is bemutatkozhat valamilyen formában az F1-ben. Ahogyan arról nemrégiben beszámoltunk, forrásaink szerint az Audi terve az, hogy a Sauber 75 százalékát vásárolják fel, a megállapodásra pedig jó esély mutatkozhat, mivel a svájciak kontraktusa 2024-ig érvényes az Alfa Romeóval.

A háttérben folyó érdeklődést most az Alfa Romeo vezérigazgatója, Jean-Philippe Imparato is megerősítette, ugyanakkor elmagyarázta, miért nem aggódnak túlzottan.



 

„Azt kell mondanom, hogy nem vagyok teljesen vak, viszont számomra ez egyszerű. Nem fogunk változtatni az üzleti modellen. Ha egy nap valaki tesz egy próbálkozást, bármi is legyen az, meghozzuk a döntést, amit meg kell hoznunk. Nagyon sok lehetőségünk van. Ha egy olyan márka vagy, mint az Alfa Romeo, amely 112 éve létezik, a világ nyitva áll előttünk. Az üzlet szempontjából pozitív a múltunk, a 2021-es esztendő évek óta először volt nyereséges az Alfa Romeo számára. Szóval tényleg nincs stressz. Egyáltalán nem félek, nem szorongok, és nem is aggódom a paddockban hallott beszélgetések miatt” – mondta Imparato a Motorsportnak adott interjújában.

A szakember úgy véli, hogy az Alfa Romeo és a Sauber közötti partnerség nagyszerűen megtérül, mivel az Alfa Romeo csapatba történő befektetésének szintje jelentősen alacsonyabb, mint a többi gyártó esetében.

„Új üzleti modellt találtunk ki a Saubernél dolgozó kollégáinkkal, ahol kettős vezetés működik. A csapatfőnök, Frederic Vasseur a kezdetektől fogva vezette a csapatot, mi pedig megmaradtunk a saját sávunkban, még akkor is, ha voltak nehéz időszakaink. Nem mozdultunk, mert nem változtatunk minden reggel a stratégián. Mint Alfa vezetője, támogatom, és mindent megteszek, amit csak tudok, hogy ezt a fejlődést előmozdítsam. Számomra az volt a megközelítés, hogy évenként, futamonként kell fejlődnünk, még akkor is, ha néha küszködünk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: