DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Még mindig gyors vagyok, nem én veszem el a helyet a fiataloktól

A kétszeres világbajnok spanyol, amennyiben azt érezné, csak gyenge teljesítményre képes, lelépne a száguldó cirkuszból. Ám úgy véli, a stopperóra egészen mást mutat, nem csak foglalja a helyet.

Ha valaki a Formula-1 korelnöke, nem meglepő, ha így 40 felett rendre megkapja a kérdést, van-e még helye a mezőnyben, vagy át kellene adnia helyét egy feltörekvő fiatalnak. Az Alpine spanyol pilótája úgy érzi, még bőven teljesít a kívánt mértékben, nem kell visszavonulnia. Versenyhétvégéről versenyhétvégére azt láthatjuk, hogy bár Esteban Ocon gyakran előtte végez, ennek nagy százaléka Alonso balszerencséjének is betudható.

„Nem érzem úgy, hogy mennem kellene. Másképp látom, az autósportban ugyanis minden a stopperórától függ. A kulcskérdés, hogy elég gyors-e még az ember, hogy itt versenyezzen” – tette fel a költői kérdést Fernando Alonso a Motorsport.com hasábjain.

Alonso szerint egyáltalán nem ő az, aki csak a helyet foglalja az F1-ben


„Ha egy pilóta lassú és gyenge teljesítményt nyújt, akkor egyértelmű, hogy csak foglalja a helyet egy tehetséges fiatal elől. Ilyenkor le kell lépni. Én viszont most is gyors vagyok, találnánk több más pilótát is a mezőnyben, aki viszont tényleg nem feltétlenül a tehetsége miatt van itt.”

„Elég, ha azt megnézzük, hogyan segítem a fiatal pilóták karrierjének építgetését, egészen a gokartozástól kezdve felfelé a létrán. Szeretnék visszaadni valamit a sportágnak, amitől olyan sokat kaptam már. A Formula-2-ben szereplő Clément Novalaknak is én szereztem ülést az MP Motorsportnál. További fiatal tehetségeket tervezünk feljuttatni az F3-as és F4-es sorozatokba.”

„Úgy vélem, a fiatalok kamatoztathatják a meglévő nagy tapasztalatomat, amit szívesen átadok nekik. Az egész életem a motorsport körül forog, valószínűleg ez az egy dolog az, amiben jó vagyok” – tette hozzá Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: