DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Leclerc: A teljesítménnyel nincs gond

A megbízhatósággal viszont van: a Ferrari monacói pilótáját aggasztják a meghibásodások, de a fejlesztési csomagok eddig beváltak, úgyhogy bízik a csapatban.

Kissé aggódik a Ferrari sorozatos technikai problémái miatt Charles Leclerc: ugyan hosszú szünet után újra futamot nyert a maranellóiak versenyzője, de egyrészt folyamatosan ott van a veszély, hogy bármikor megállhat alatta és Carlos Sainz alatt az autó, másrészt a meghibásodások miatt minden bizonnyal több rajtbüntetéssel is számolniuk kell a folytatásban.

16_9



„Egyértelmű, hogy ez aggodalomra ad okot és ki kell elemeznünk a dolgot, hogy biztosan ne történjen meg újra. Nyilvánvaló, hogy nálam az utóbbi öt futam során kétszer is megtörtént, most Carlos járt így megint, szóval olyan gyorsan kell megoldanunk ezeket, ahogy csak lehet” – mondta Leclerc a Formula.hu jelenlétében, aki azt is hozzátette, hogy a Ferrari teljesítménye és tempója elég a győzelmekhez, csak ki kell bírnia a futamokat.

„Bemutattunk egy fejlesztési csomagot Barcelonában, aztán még egyet Silverstone-ban és mindkettő egyértelmű javulást hozott. Szerintem a teljesítményünk rendben van Ausztrália óta, talán csak Miami a kivétel, ahol kicsit alulmaradtunk a Red Bull-lal szemben. Szóval az autónk erős volt az elmúlt öt futamon, de nem tudtunk mindent összerakni. Jó érzés, hogy most sikerült” – tette hozzá a monacói versenyző. 

A technikai hibákról Mattia Binotto azt mondta, hogy a következő versenyek kritikusak lesznek, ott nincs igazi megoldásuk a problémára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: