DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Horner: A Mercedes gyors lesz Franciaországban

Lassanként rendszeresen kell számolni azzal, hogy a Mercedes is esélyes a futamokon. A Red Bull csapatfőnöke szerint jó és rossz hír is lehet, hogy négy helyett hat autóval kell számolni – a rajongók szempontjából azonban feltétlenül jó hír.

Ahogyan év eleji hibáit, köztük a pattogást lassacskán kijavítja a Mercedes, a csapat várhatóan egyre többször fog feltűnni az élmezőnyben vívott harcban. A Brit Nagydíjon Lewis Hamilton egy ponton a győzelemre is esélyesnek tűnt, végül harmadik lett, csakúgy, mint legutóbb Ausztriában, annak ellenére, hogy a brit szerint a pálya kifejezetten nem kedvez a W13-nak. Toto Wolff csapatfőnök már csak két-három tizedmásodpercre taksálja csapata körönkénti lemaradását, eközben Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner pedig arra számít, a jövő hétvégi Francia Nagydíjon ismét tényező lesz Hamilton és George Russell.

„Arra számítunk, hogy gyorsak lesznek a Ricard pályán. Már megvillantották, hogy ott vannak az elejében vagy a környékében. Az utóbbi két versenyük egészen erősen sikerült, és nem mutatták jelét egyáltalán a delfinezésnek. Úgy tűnik, lassan visszatérnek a játszmába” – idézi a Motorsport.com Hornert.



A Mercedes esetleges élmezőnybeli eredményei azt jelentik, hogy a csapat pontokat vehet el a Red Bulltól és a Ferraritól a bajnoki címért folytatott csatában, de akár fel is zárkózhat a küzdelembe. Ez a Red Bull szemszögéből talán kevésbé ideális hír, nézői szempontból azonban örömteli.

„Úgy vélem, esélyesek lesznek. Tartósan szerzik a pontokat. Nem tudom, pontosan milyen messze vannak a konstruktőri és egyéni világbajnokságban jelen pillanatban, de tudjuk, hogy néha jó dolog lehet, ha több autó van játékban, néha pedig rossz dolog. Mindenesetre úgy vélem, a rajongók számára nagyszerű hír, ha hat autó küzd a győzelmekért” – mondta Horner. A Mercedes lemaradása a konstruktőrök közt tetemes, 122 pont a Red Bullhoz képest, de a Ferrarihoz viszonyítva már csak 66 egység a különbség. Az egyéniben ötödik Russell 80 pontra, Hamilton pedig 99 pontra marad el az éllovas Max Verstappentől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: