DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Steiner bízik a Ferrari motorjában

Nem aggódik az olaszok erőforrásainak megbízhatósága miatt Günther Steiner. A Haas csapatfőnöke úgy gondolja, a motorok ereje még mindig komoly előnyt jelent számukra.

Bár a Ferrari hatalmasat lépett előre a 2022-es szezonra, komoly fejtörést okozott nekik a megbízhatóság problémája. Mindez a maranellóiak mellett a Haas alakulatát is érintette, ami nem tette nyugodtan az amerikai csapatot, ugyanakkor a csapatfőnök egyelőre továbbra is higgadt maradt az Ausztriában történtek ellenére is.

Az Osztrák Nagydíjon a Ferrari futamgyőzelmet ünnepelhetett Charles Leclerc révén, de Carlos Sainz autója konkrétan kigyulladt a verseny utolsó szakaszában.



„Nem, egyáltalán nem aggódtam... Csak vicceltem!” – jegyezte meg nevetve Günther Steiner az F1 Nation podcastben. Nyilvánvalóan, ha látod ami történt, az nem jó, és volt néhány problémánk idén. Ettől függetlenül mindig azt mondom, egyrészt a motor nagyon jó, és nagyon erős, másrészt viszont voltak gondok. Ezek nyilvánvalóan nem tetszenek, de akkor ezt hasonlítsuk össze egy olyan motorral, mint amilyen a tavalyi volt.”

Steiner szerint elég fájdalmas egy technikai probléma miatt kiesni, de nagy előny, hogy versenyképes motorokat használhatnak.

„Legalább amikor elindulsz a versenyen, tudod, hogy harcolhatsz. Nyilvánvalóan, ha problémád van, akkor az nagyon kiábrándító tud lenni, de a motor nagyon erős. Biztos vagyok benne, hogy a Ferrari [keményen] dolgozik majd azon, hogy a megbízhatóságot növelje” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: