DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Schumacherben megváltozott valami?

Csapatfőnöke már Kanadában is érzékelte, hogy Mick Schumacher elkezdett úgy versenyezni, ahogy mindig is kellett volna. Összeszokott az autójával és máris jönnek az eredmények.

A tavalyi évben Nyikita Mazepin oldalán nem volt éppen nehéz dolga Mick Schumachernek a messze leggyengébb technikának számító Haasban, pontot egyikük sem szerzett, de Michael Schumacher fia döntő többségében nagy különbséggel legyőzte a közepes tehetséggel megáldott orosz pilótát.

Idén azonban egy rutinos és gyors pilótát kapott maga mellé és ezt nem is tudta jól kezelni. Ideges lett, rengeteget hibázott és mind az időmérős, mind a versenytempó tekintetében látványosan kikapott Kevin Magnussentől. Az utóbbi hetekben azonban mintha átkapcsoltak volna egy kapcsolót Mick Schumacherben, felvette a ritmust és az utóbbi két versenyen ripsz-ropsz 12 pontot összegyűjtött, a versenyzését is öröm nézni.

Pedig sokan attól tartottak, a német szerzett pont nélkül zárja a szezont és végképp kihullik a mezőnyből. „Nem tudom, hogy volt-e egy bizonyos pillanat, amikor megoldotta a saját problémáit. Néha egyszerűen csak annyi kell, hogy az ember megszokja rendesen az autót és a versenyzéssel járó extra nyomást” – ecsetelte véleményét Günther Steiner az F1-Insider hasábjain.

Schumacher védekezési és támadási képessége is sokat fejlődött


„Már Kanadában is érzékeltem, hogy Mick mintha sokkal nyugodtabb lenne. Talán akkor sikerült a helyére tennie a mozaik darabjait és formába is jött. Az nem kérdés, hogy Micknek jelenleg rendkívül jól fut a szekér. A csapat szempontjából is különösen örülök ennek a feltámadásnak. Voltak olyan emberek, akik megpróbáltak árkot ásni közénk, de együtt nyerünk és együtt veszítünk.”

„Mick is a csapat része volt mindig, tudtuk, hogy előbb-utóbb hoznia kell a várt eredményt. Még mindig rengeteget tanul hétről hétre, segítünk, hogy minél inkább felfelé ívelhessen a pályafutása és minél nagyobb sikereket érhessen el.”

„Már kezdi szokni a csaták legjavát, Ausztriában megelőzte Lewis Hamiltont, Fernando Alonsót és Lando Norrist is. Ezek egészen kiváló manőverek voltak. Előtte pedig Silverstone-ban a Max Verstappennel vívott csatájából tanult sokat, ezeket pedig szép lassan a gyakorlatba is képes átültetni. Ausztriában már a védekezése és a támadásai is remekbe szabottak voltak” – tette hozzá a Haas csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: