DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 31. péntek
F1

Hamiltont zavarták legjobban a füstbombák

A spielbergi futamgyőztes Leclerc-t és Verstappent kevésbé – a holland szerint a szurkolók füstölése belefér, ő ott húzná meg a határt, hogy a pályára ne dobják be az eszközt.

Füstbe borult a Red Bull Ring az Osztrák Nagydíj kezdetén: Max Verstappen szurkolói alaposan betáraztak narancssárga füstbombákból. A pálya többségét, elsősorban a 6-7-es kanyar környékét sűrű füstfelhő borította el a felvezető körtől fogva, amely csak az első versenykörök után oszlott szét teljesen. A verseny dobogósait megkérdezték: mennyire zavarta őket a narancssárga füst?

„Láttam, hogy egy füstbombát a pályára dobtak, vagy talán a fűre” – válaszolt a Formula.hu részvételével zajló sajtótájékoztatón Verstappen, aki a leginkább érintett, hiszen a mutatvány elsősorban neki szólt. „Szerintem ez az egyetlen, amit nem kellene csinálniuk. Amíg nem a pályára dobják, hanem a nézőtéren marad a dolog, addig belefér. Persze a szél befújja a pályára egy kör erejéig, de az még rendben van szerintem.”Charles Leclerc így válaszolt: „A formációs körön elég sok volt belőle. De egyáltalán nem volt vészes, úgy értem, így is láttunk, szóval rendben volt” – mondta az Osztrák Nagydíj nyertese.

A harmadikként beérő Lewis Hamiltont zavarta leginkább a füst: ő arról beszélt, az említett kanyarokban alig lehetett látni. Emellett környezettudatos mentalitása okán sem ért egyet a bombák égetésével.

„Én is ugyanezt mondanám. A felvezető körön nem láthattuk a 7-es kanyar csúcspontját, a futam végén pedig semmit sem láttunk a 6-os kanyarban. Szerencsére a futam során nem volt feltétlenül ez a helyzet. Talán tartalékolniuk kellene őket a végére. Azt sem gondolom, hogy környezeti szempontból jót tennének” – fogalmazta meg véleményét a hétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: