DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Az idióták maradjanak otthon

Határozott véleménye van a szurkolók reakcióiról Toto Wolffnak. A Mercedes csapatfőnöke szerint véget kell vetni annak az elfogadhatatlan viselkedésnek, amit Ausztriában tapasztaltak.

Nagy port kavart az Osztrák Nagydíj hétvégéjén, hogy egyes szurkolók minősíthetetlen módon viselkedtek. Több néző szexuális zaklatásra, rasszizmusra, homofób megnyilvánulásokra panaszkodott, továbbá Lewis Hamilton pénteki baleseténél is ünnepelni kezdtek. Ezekre az esetekre az F1 hivatalos közleményben reagált, melyben elítélték a történteket, és jelezték, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben.

A vasárnapi futam első három helyezettje sem érzi úgy, hogy tolerálni lehetne az ilyen viselkedést, ezért Charles Leclerc, Max Verstappen, és Lewis Hamilton is úgy érzik, ideje a cselekvésnek. A Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff ugyanezen a véleményen van, ám ő sokkal nyersebben fogalmazott a RacingNews365 kérdéseire válaszolva.



 

„Először is, ennek a viselkedésnek véget kell vetni. Ha igazi Formula-1-es szurkoló vagy, bármilyen csapatról, bármilyen versenyzőről van szó, nem lehetsz rasszista és nem lehetsz homofób, mert ezek nem illenek a F1-be, és mi nem akarunk látni téged. Ha bármilyen módon szexista, nőgyűlölő, homofób vagy rasszista vagy, visszaélsz, akkor egyszerűen értelmetlen vagy, és ezt semmilyen alkohol nem mentheti fel. A sport polarizál és érzelmeket vált ki, de ez nem. Ismét el kell ítélnünk és ki kell jelentenünk, hogy ez a néhány idióta maradjon távol tőlünk” – utalt Wolff arra, hogy egyes rajongók alkoholos befolyásoltság alatt álltak.

Wolff szerint nem szabad megbélyegezni a szurkolókat, hiszen nem mindenki tett elfogadhatatlan dolgokat.

„Óvatosnak kell lennünk. Csak azért, mert van néhány részeg bolond, akik nem fogták fel, milyen a mai világ, nem szabad elítélnünk a szurkolók 99,9 százalékát, akik idejönnek. Mindig lesznek ilyenek, és reméljük, hogy jó műsort nyújthatunk a többi szurkolónak, az idióták pedig maradjanak otthon. Nem szabad, hogy úgy tűnjön, elítéljük a szurkolók egy csoportját, mert nem így van. Láttam őket a kerítésen mászni, és amikor rájuk néztem, senki sem viselkedett így, pedig kemény vonalas rajongók voltak” – zárta gondolatait Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: