DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Valami céltábla lehet az autómon

Az Osztrák Nagydíj hétvégéje nemigen alakulhatott volna rosszabbul Sebastian Vettel számára. Bár a futamot befejezte, szombaton és vasárnap is vétlenül koccant egy-egy riválisával.

Egyik esetben sem a négyszeres világbajnok volt a hibás, a vasárnapi versenyen ráadásul az első látásra is egyértelműen vétkesnek tűnő Pierre Gaslyt ötmásodperces büntetéssel sújtották a baleset okozása miatt. Ez azonban nem nagyon vigasztalta Vettelt, aki az incidens miatt az utolsó helyre esett vissza és a célba érésig ott is maradt.

Egyébként sem lehettek nagyon vérmes reményei, az Aston Martin egyáltalán nem ment jól a Red Bull-Ringen. „Lehet, hogy valami céltábla lehet az autómon” – viccelődött Vettel a futam utáni sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu munkatársa is részt vett.

Gasly és Albon is nekiment Vettelnek a hétvégén, de az Aston egyébként sem ment túl jól


„Nem hiszem, hogy túl sokat tudnék mondani az esetről. A 12. pozícióért harcoltunk (Pierre Gaslyval), szerintem egy remek manővert vittem véghez a külső íven. Már előtte voltam, de túl szélesre engedte az autóját a gázadásnál és oldalról belém jött.”

„Már előtte voltam, úgyhogy nem is igazán értem, hova szeretett volna menni. Nem kérdés, hogy megpróbálta volna előttem tartani az autója orrát, de már jóval mögöttem járt” – tette hozzá Vettel, aki így a megpördülés, visszakecmergés és extra kerékcsere miatt az utolsó, 17. pozícióban végzett. Gasly sem járt sokkal jobban, ő a 15. helyen zárt.

A francia egyébként elismerte felelősségét a koccanásban, de kiemelte, nem szándékosan ment neki Vettelnek, sajnálja a történteket, túl keményen csatázott. Vettelt egyébként még pályaelhagyásokért a leintés után időbüntetéssel sújtották, de ez nem osztott nem szorzott, mert egyébként is utolsó lett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: