DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Gasly: Nagy újrakezdésre van szükségünk

Nem alakult jól Pierre Gasly hétvégéje Ausztriában. A francia pilóta szombaton már a rajtnál, vasárnap pedig a futam második felében keveredett balesetbe, így gyorsan túllépne a problémákon.

Többre számított az Osztrák Nagydíjon Pierre Gasly, ám végül csalódnia kellett. A 26 esztendős versenyző szombaton a 15. helyen zárt a sprintfutamon, miután a rajtnál összeért Lewis Hamilton autójával, egy nappal később pedig ugyanebben a pozícióban intették le.

Vasárnap aztán egy másik eset miatt került rövid időre a középpontba, ám a Sebastian Vettellel való ütközésben már egyértelműen őt találták vétkesnek.



 

„Azt hiszem, leírhatjuk ezt a hétvégét, egyszerűen nem volt meg a tempónk. Még nem láttam a felvételeket, de úgy vélem, én vagyok a hibás, a Sebastiannal történt incidensért. Próbáltam küzdeni, amennyire csak tudtam, az a kanyar pedig mindig trükkös, és sajnos megpördült” – idézte Gasly szavait az AlphaTauri közleménye.

A francia versenyző úgy érzi, nagy előre lépésre lenne szükségük, ezért már nagyon várja az új fejlesztéseket.

„Nagy újrakezdésre van szükségünk. Van másfél hetünk arra, hogy megpróbáljuk megérteni, miért voltunk lassúak, és aztán megtudjuk, mit tehetünk, hogy javítsunk a következő futamokon. Remélhetőleg az új csomaggal előrébb tudunk lépni, és újra versenyképesek leszünk a középmezőnyben” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: