DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nem alakult terv szerint Zhou versenye

Egy nagy baleset után szeretett volna egy jó eredményt elérni Ausztriában Guanyu Zhou, ám a vasárnap nem sikerült jól a kínai pilóta számára. Az Alfa Romeo versenyzője maradt a rajtpozíciójában.

Noha szombaton még úgy tűnt, fokozatosan fejlődhet a hétvége során, Guanyu Zhou végül vasárnap nem tudott javítani a szombati sprintfutamon elért 14.pozícióján. A 23 esztendős versenyző főként a gumikkal küzdött az Osztrák Nagydíjon.

„Nem volt egy túl jó nap, többet vártam ettől a hétvégétől, talán más beállítások kellettek volna a mai napra. Azt hittem, valami baj van, de a gumicserétől sem lett jobb a helyzet. Tegnap valójában örültünk, hogy javítottunk négy pozíciót, de ma beragadtunkegy vonatba, amivel sokat veszítettünk” – mondta Zhou a futam utáni sajtótájékoztatón a Formula.hu munkatársának jelenlétében.



 

A kínai versenyző örült annak, hogy a hétvégén ismét autóba ülhetett, miután Silverstone-ban egy hatalmas balesetet szenvedett, ám úgy érzi, ezt már sikerült maga mögött hagynia. „Azt hiszem láttuk, hogy mindent megtudtam csinálni. Volt pár előzésem, de nem sokat nyertem vele” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: