DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Motorprobléma hátráltatta Magnussent

Nagyszerű hétvégén van túl a Haas csapata, Kevin Magnussen pedig elégedett az Ausztriában elért nyolcadik pozícióval. A dán pilóta elárulta, a futam végén gondjai voltak az erőforrással.

Silverstone után ismételten dupla pontszerzésnek örülhetett a Haas istállója. Ahogyan egy héttel korábban, úgy ezúttal az Osztrák Nagydíjon is kiváló formában volt Mick Schumacher és Kevin Magnussen, noha továbbra sem kaptak új fejlesztéseket ellentétben a mezőny többi alakulatával.

Az ausztriai hétvégén Magnussen szombaton és vasárnap is értékes pontokat gyűjtött, így emiatt is elégedett, de elmondása szerint csak kevésen múlott, hogy nem esett ki a versenyből.



 

„Jól éreztem magam, micsoda hétvége ez a csapatunk számára. Végre volt egy kis szerencsénk, és valahogy úgy alakultak a dolgok, ahogyan szerettük volna. Volt négy-öt olyan versenyünk, ami nem sikerült jól, pedig megvolt a tempó, de most szerencsések maradtunk. Volt némi motorproblémám a futamon, ezért csak imádkoztam Istenhez, hogy ne robbanjon fel, ami nem is történt meg. Nagyon hálás vagyok, hogy ezzel a problémával is be tudtam fejezni a versenyt” – mondta Magnussen az F1TV adásában.

A dán pilóta természetesen a közelgő új fejlesztési csomagot is szóba hozta, amit a nyári szünet előtt kaphatják meg, ám egyelőre ezek nélkül is stabilan pontszerzők tudtak lenni.

„Igen, ez izgalmas, és alig várom, hogy lássam, milyen lesz. Nem idegeskedem miatta, lehet, hogy egyáltalában nem kellene használnunk. Nagyszerű pozícióban vagyunk” – jegyezte meg nevetve Magnussen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: